Szinte nincs olyan étel az asztalon, amely ne készült volna tej felhasználása nélkül, és amiben így nincs laktóz. Ennek vége!
Magyarországon a felnőtt lakosság közel harmadánál jelentkeznek gyomor-bélrendszeri tünetek minimális, illetve kis mennyiségű tejtermék fogyasztása esetén. A laktózérzékenység oka a tejcukor (laktóz) lebontásához szükséges laktáz enzim nagyon alacsony szintje vagy teljes hiánya a szervezetben. A laktózintoleranciával élőknek megoldást nyújt – a legjobb természetes kalciumforrást – a tejet és tejtermékeket tartalmazó laktózszegény étrend. Ennek betartását az egyre szélesebb választékban kapható laktózmentes tej és tejtermékek segítik, amelyhez most a Szarvasi Mozzarella ajánlja laktózmentes mozzarella termékeit.
TUDTA-E, HOGY
· a tejcukor nem tud felszívódni, csak bontást követően;
· a tejcukor bontása a vékonybélben történik, a laktáz enzim által;
· 1 dl tehéntej 5 g tejcukrot tartalmaz;
· takarmányozással nem befolyásolható a tehéntej laktóztartalma;
· tejcukortól mentesnek (laktózmentes) tekinthető minden olyan élelmiszeripari termék, amely tejcukortartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1 g/100 cm3 értéket nem haladja meg;
· a laktózmentes tejben elbontva található meg az 5 g cukor (a cukorbetegeknél ezt be kell számítani);
· tejcukrot nemcsak élelmiszerek tartalmazhatnak, hanem étrend-kiegészítők, homeopátiás készítmények és gyógyszerek is.
A Szarvasi Mozzarella azokra is gondolt, akik imádják Húsvétkor is az olaszos ételeket, azonban laktózérzékenységük miatt nem fogyaszthatnak hagyományos tejtermékeket. Bátran fogyaszd a nagy ünnepi lakomáknál a Szarvasi Mozzarella laktózmentes mini mozzarella golyókat.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kíván a Szarvasi Mozzarella!
További receptekért, kérlek, látogass el a www.szarvasimozzarella.hu weboldalra vagy a FB oldalunkra.