nlc.hu
Életmód

Gyerekbarát infúzió

Gyerekbarát infúziót talált fel egy 12 éves lány

A 12 éves Ella félt az infúziótól, aztán kitalált egy megoldást, hogy segíthessen másokon.

Egy 12 éves connecticuti kislány a kórházban töltött ideje alatt kitalált egy zseniális megoldást azoknak a gyerekeknek, akik félnek az infúziótól.

Ella Casanónál hétéves korában diagnosztizáltak immuntrombocitopénia nevű betegséget. Ez egy olyan megbetegedés, amelynél a vérlemezkeszám immunológiai okok miatt alacsony. Állapota miatt Ella infúziót kapott hat-nyolc hetente.

Amikor először kaptam infúziót, meglepődtem, és kicsit megijedtem a csövektől és az orvosi műszerektől

– mondta a kislány.

Aztán legyőzte a félelmét, és megoldotta a problémát: egy szétvágott plüssmacit ragasztott az infúziós zacskóra, és megszületett Medi Teddy.

Miután az ápolók nagyon lelkesedtek a kreatív megoldásért, a kislány és az édesanyja szabadalmaztatta a találmányt, és kicsit továbbfejlesztette a mackót. A figura hátán most egy gumis háló található, abba lehet az infúziót beletenni.

Azóta, hogy Ella bemutatta a találmányt, elindult egy közösségi finanszírozási kampány, hogy 500 mackót legyártsanak a beteg gyerekeknek. Ötezer dollár volt a kitűzött cél, de már 11 ezer dollár fölött járnak.

(CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top