Életmód

Megdöbbentő fotók: kiállnak az erőszak áldozatai

Bátran vállalják a világ előtt, mi történt velük, és a fotósorozatból döbbenetes történetek rajzolódnak ki.

Szexuális erőszak áldozatait fotózza egy fiatal lány, aki így akar segíteni a kamerája elé álló nőknek és férfiaknak abban, hogy feldolgozzák a történteket. A most 20 éves fotós, Grace Brown, az első képet egy barátnőjéről készítette, miután elmesélte neki, hogyan erőszakolták meg.

Mivel nem először osztottak meg vele ilyen megrázó történetet, kitalálta, hogy felírják a támadó egyik mondatát egy táblára, és azzal együtt fotózza le a barátnőjét. Miután az első kép kikerült az internetre, rengeteg levelet kapott bántalmazott nőktől, sokan életükben először beszéltek arról, mi történt velük.

Fotóterápia

Később őket is lefotózta, van, hogy gyorsan túlesnek rajta, máskor viszont leülnek beszélgetni, és kisírják magukat a fotó előtt. Azóta emailben is rengeteg képet kap, főleg nőktől, akik között akad 13 és 70 éves is. A fotókat a blogján posztolja.

„Még rettentő fiatal vagyok, mégis hihetetlen bizalommal fordulnak hozzám. Ez nagyon megtisztelő – nyilatkozta Grace Brown a Guardiannek. – Hatalmas bátorságot igényel, hogy leírjanak valamit, ami ennyi fájdalmat okozott nekik, és visszahozzák ezeket a fájdalmas emlékeket. Ez is a gyógyulás egyik formája.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top