Életmód

Nőnek lenni csoda! Így kaphatod vissza a szépséged, ha elveszett (x)

Nemcsak a manapság dívó fiatalságimádat az, ami a nőket arra sarkallja, hogy szebbek legyenek, természetes igényünk ez. Ha viszont épp nőiességünk szimbólumával, a melleinkkel vagyunk elégedetlenek, egy pályázat segíthet a probléma megoldásában.


Mi, nők sokfélék vagyunk. Alacsonyak, magasak, vékonyak, teltek, fiatalok, idősebbek. Egy dologban azonban mindannyian egyformák vagyunk, az élet minden szakaszában szeretnénk megélni nőiességünket, és ehhez a szép mellek elengedhetetlenek, hiszen a szép formájú, telt és feszes keblek vonzóak.

Ha elégedetlenek vagyunk a testünkkel, az rányomja bélyegét a mindennapjainkra, felőrli önbizalmunkat és csökkenti önértékelésünket, idővel nem érezzük teljes értékű nőnek magunkat. Ez pedig már a társas kapcsolatainkra is negatív hatással lehet, és kihat az egész életünkre. Erre a problémára megoldást jelenthet a mellplasztika, de sokan nem tudják előteremteni a beavatkozás költségeit, inkább megpróbálnak beletörődni a dologba. Jól tudják ezt a Budapesti Plasztikai Intézetnél is, ezért egy olyan pályázatot indítottak útjára, ahol a jelentkezéseket egy szakmai – plasztikai sebészből és pszichológusból álló – csapat bírálja el, hogy a kiválasztott hölgynek ingyen megváltoztassák az életét.

Egy műtét mindent megváltoztat

Az életünk során kialakuló mellproblémák sokfélék lehetnek. Egyes betegségek, a terhesség és a szoptatás, de még a hormonális változások és a nőket oly rosszul érintő súlyingadozás is nyomot hagy kebleinken. Van, akiket apró keblekkel áldott meg a természet, számukra a mellnagyobbítás igazi lehetőség arra, hogy nőiesebbnek érezzék magukat, de olyanok is akadnak, akiknek túl dús melleik hátfájdalmakat okoznak, nekik a mellkisebbítés a megoldás. Sőt, sajnos egyes betegségek miatt is szükség lehet mellrekonstrukcióra. Függően attól, hogy milyen a helyzet, a plasztikai sebész dönti el, hogy melyik típusú beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy a mellek visszanyerjék korábbi, fiatalos kinézetüket és állapotukat. A leggyakrabban arról panaszkodnak a nők, hogy melleik megereszkedtek, és teltségüket is elveszítették. Ezt a problémát két-, illetve tulajdonképpen háromféle módon lehet orvosolni a plasztikai sebészet segítségével. Az egyik módszer a mellfelvarrás, melynek során a megnyúlt bőrfelesleg kerül kimetszésre. Ha elegendő szövet van a mellben ahhoz, hogy ezzel ismét feszes legyen, ez elég is lehet. A második lehetőség a kellő feszesség eléréséhez az implantátum beültetése, de nem ritka, hogy a két módszert egy műtéten belül kombinálja a plasztikai sebész. Bár sokan attól tartanak – a nyolcvanas-kilencvenes évek hatalmas és látványosan mű szilikonmellei miatt –, hogy a mellnagyobbítás vagy implantátumbeültetés után túlságosan művi lesz a végeredmény, ez nem fenyeget, hiszen a plasztikai sebészek jó ideje a természetes hatásra törekednek, és ezért olyan implantátumokat javasolnak, melyek a testalkathoz tökéletesen illenek, így esztétikailag a legjobb eredmény érhető el velük, és még hátfájást sem okoznak!

– Az, hogy az implantátum a mirigyállomány vagy az izom alá kerül, attól függ, hogy az orvos miként tudja legjobban elérni a kívánt eredményt. Mind az implantátum behelyezése, mind a mellfelvarrás során a plasztikai sebész a lehető legkisebb bemetszést ejti a bőrön, ha lehetséges, természetes redőkbe, a mell alá rejti a hegeket. Bármelyik beavatkozásról is beszéljünk, a műtét után 4-8 héten át speciális melltartót kell viselni azért, hogy a keblek stabil támasztást kapjanak, és a gyógyulás folyamata megfelelően mehessen végbe. A modern implantátumokból – zselés állaguknak köszönhetően – nincs semmi, ami szivárogna vagy akár a véráramba kerülhetne belőlük – mondta el dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebész szakorvosa.

Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze 

Pályázz hát!

Ha úgy érzed, hogy a mellplasztika az egyetlen dolog, ami visszaállíthatja önértékelésedet, javít az életed minőségén, és segítségével ismét teljes értékű nőnek érezheted magad, egyszerű a dolgod. Írd meg a történetedet, a problémádat 2019. április 30-ig a marketing@budapestplasztika.hu e-mail-címre. Azt se felejtsd ki, hogy milyen lelki és testi változást remélsz a mellplasztikai beavatkozástól. A Budapest Plasztikai Intézet szakértői minden beérkezett pályázatot elbírálnak, és kiválasztják azt a jelentkezőt, akinek a legnagyobb szüksége van a segítségre, és aki megmutatja magát a műtét előtt és után is.

További információk a pályázattal kapcsolatban itt találhatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top