nlc.hu
Életmód
Őszi feltöltő hatóanyagok (x)

Őszi feltöltő hatóanyagok (x)

A nyári erős nap megterhelte bőrünket. Szárító hatásával dehidratálta, elvékonyította, az erős UV sugárzással pedig DNS szintű sejtkárosodásokat is okozott a leggondosabb fényvédelem ellenére.

Őszi feltöltő hatóanyagok (x)
Tiszta, biotech anyagok és áldásos növényi esszenciák segítségével feltölthetjük, regenerálhatjuk.

Azoknak, akiknek fontos, hogy vegyszermentes kozmetikumokat használjon, mégis hatékony formulákkal, a biotechnológia új hatóanyagai jelentik a megoldást. A bőr molekuláris feltérképezése adott teret és inspirációt a biotechnológiának, és azóta is, folyamatosan születnek a jobbnál jobb növényi hatóanyagok. Általuk a szépségápolásban is kamatoztathatjuk a tudományos kutatás legújabb eredményeit, és a modern új hatóanyagokat tartalmazó természetes kozmetikumok hatékonysága sokszorosa lehet az általános bőrápoló társainak.

Ezek a hatóanyagok értékesek, és az előállítási költségeik magasak. Ezért a vegyipar sem tétlenkedik, ahogyan korábban is lemásolták a természetes molekulákat és szintetikus verziókat gyártottak, hasonló módon jelennek meg az élő biotechnológiai hatóanyagok olcsóbb szintetikus, vegyi másolatai, melyeket szervetlen anyagokból állítanak elő. Sok esetben felismerni is nehéz, hogy természetes vagy vegyileg előállított eredetű-e az adott hatóanyag, pedig hatásában, hatékonyságában, tolerálhatóságában, és a kialakuló irritációk lehetőségében nagy különbségek mutatkoznak. Jó példa erre a bőrazonos hatóanyag, az urea, mely kiváló hidratáló, viszont a szintetikus verziója, az imidazol urea pedig erősen bőrkárosító. Épp ezért érdemes elkülöníteni a biotech hightech hatóanyagokat a vegyipar szintetikus hightechnek nevezett anyagaitól és a tapasztalat szerint nem is érdemes keverni őket a kezelésekben, mert egy károsító anyag okozta sérült bőrön a sejtszinten ható anyagok sem a vártnak megfelelően fognak hatni.

Őszi feltöltő hatóanyagok (x)
Ebben a közegben a bio a valódi jelentésében szerepel, természetes eredetűt jelent és nem az ellenőrzött vegyszermentességet jelöli, főképp, mert a biotechnológia alapvetően gyógyszerészi tisztaságú növényeket dolgoz fel.

A biotechnológiai hatóanyagokat legkönnyebben hatásuk alapján csoportosítjuk, így könnyen áttekinthetőek:

•       bőrazonos hidratálók, simítók, ránctalanítók

•       bőrazonos szerkezetépítők

•       koncentrált növényi kivonatok, hatóanyagok

•       nano szignálpeptidek

•       kristály kolloidok

•       stabil vitaminok

•       bőrazonos emulgensek, emoliensek…

Őszi feltöltő hatóanyagok (x)
A teljes cikket elolvashatod

Ha érdekelnek mélyebben a biotechnológiai hatóanyagok, olvasd el a DRHAZI Tudástárának legújabb cikkét a Hightech hatóanyagkozmetikáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top