Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Életmód
szponzorált tartalom

Sajtok a rácson – mozzarellás grillreceptek kezdőknek

Tudtad, hogy a mozarella kiváló alapanyag a grillezéshez? Mutatunk most ezzel a finom sajttal két olyan egyszerű receptet, amelyet kezdők is könnyedén elkészíthetnek.

A legtöbben kemény sajtokat használnak grillezéshez, pedig az olyan lágyabb fajták, mint például a mozzarella is kiválóan alkalmas erre célra. Ha a megszokott ízekhez képest valami újdonsággal szeretnél előrukkolni a következő kerti partin, ezt a két könnyű receptet ajánljuk a figyelmedbe.

A mozzarella, a bacon, a sonka és az oliva verhetetlen csapatot alkotnak a grillrácsony (fotó: istockphoto.com)

Baconbe göngyölt mozzarella

Ennek a finomságnak az elkészítése igazán nem nagy ördöngösség, ám amilyen egyszerű maga a recept, olyan ínycsiklandó a végeredmény. Lássuk a hozzávalókat és az elkészítés menetét!

Hozzávalók (két adag)
20 dkg mozzarella
15 szelet bacon
só, bors, zöldfűszer

Elkészítés
1. A mozzarella golyókat szaggasd fel kisebb darabokra, és gyúrd össze kis hengerekké.
2. Terítsd le a baconszeleteket egy vágódeszkára, és ízlés szerint fűszerezd meg. A fűszerezésre mindenképp ekkor kerüljön sor, mert fontos, hogy ezek az ízesítők a bacon és a sajt közé kerüljenek!
3. Tedd rá a mozzarella rudacskákat a baconre.
4. Tekerd rá jó szorosan a bacont a sajtra.
5. Tedd fel a forró, olajjal vagy vajjal bőven megkent grillrácsra a rudacskákat.
6. Süsd addig, amíg a bacon ropogós nem lesz

Grillezett mozzarella salátaágyon

Hozzávalók / 2 adag
30 dkg mozzarella
1 ek. finomliszt
1 tk. flekken fűszerkeverék
1 ek. kókuszolaj
0.5 közepes fej jégsaláta
0.5 közepes fej radicchio
20 dkg uborka
2 db paradicsom
1 db lila hagyma
1 db gránátalma
1 dl joghurt
4 gerezd fokhagyma
1 csipet só

Elkészítés
1. Először készítsd el a salátát: tépkedj a jégsalátából és radicchióból pár centiméteres darabokat (a jégsalátát nem szabad késsel vágni, mert megbarnul!), majd kockázd fel a paradicsomot, uborkát és a lila hagymát.

2. Keverd össze a joghurtot a zúzott fokhagymával és 1 csipet sóval.

3. A zöldségeket, a joghurtos öntetet és a gránátalma magjait keverd össze, és tedd a hűtőbe.

4. Szeleteld fel a mozzarellát kisujjnyi vastagságúra.

5. Liszted be a sajtot – így nem fog sütés közben szétfolyni.

6. Tegyél a forró grillrácsra egy serpenyőt, hevíts benne olajat, és a sajtot hirtelen pirítsd meg benne mindkét oldalán. Sütés közben add hozzá a fűszereket. Amikor a sajt a bundájában szépen összeállt, tedd át a rácsra, és rövid ideig pirítsd ott tovább.

7. Az előzetesen elkészített salátát halmozd fel egy tányérra, tedd a közepére a még forró sajtrudakat.

Ezt olvastad már?

A legjobb mozzarellás ételek

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top