Életmód
Szponzorált tartalom

Így találhatod meg a tökéletes szemüveget! Tippek, tanácsok, hogy jól dönts

A szemüvegeddel kifejezheted az egyéniségedet, karakteressé, stílusossá teheted a megjelenésedet, és természetesen a szemed egészségét is óvhatod. Így válaszd ki a hozzád illő szemüveget!

Akár alkalmanként, akár állandó használatra választasz szemüveget, a funkció mellett az esztétikum sem mindegy, hiszen fontos, hogy jól érezzük magunkat a viselése közben. Íme, néhány tipp, amely megkönnyíti az eligazodást a színek, a formák és az anyagok kavalkádjában.

Válassz kényelmes keretet!

Akár egész nap, vagy csak a munkához, a vezetéshez, esetleg a tévézéshez használod majd a szemüvegedet, fontos, hogy komfortos legyen a keret. A szemüveged kiválasztásánál azt is figyelembe kell venned, hogy milyen hosszú az orrnyerged, milyen távolságra vannak a szemeid, valamint a füled és az orrod. Sőt, a szemöldököd formájához is illeszkednie kell a szemüvegkeretnek: jellemzően az az előnyös, ha a keret felső része párhuzamos a szemöldököddel, és nem takarja el.

Találd meg a megfelelő szemüveglencsét!

Attól függően, hogy közel- vagy távollátó vagy, különböző lencsék közül választhatsz. Ha az optikus magas dioptriaszámot állapít meg, akkor is kérhetsz vékonyított lencsét, sőt ha az olvasáshoz és a közlekedéshez is szükséged van szemüvegre, csináltathatsz bifokális vagy progresszív lencsét. Utóbbiak előnye, hogy nincs szükséged több szemüvegre, elég csupán egy, amely osztott lencsét tartalmaz. Erős napfényben tökéletes megoldás, ha UV-szűrős, adaptív lencse mellett döntesz, amely a napfényre sötétedik, így a napszemüveget is megspórolhatod.

Vedd figyelembe az arcformádat!

Más szemüvegkeret illik a szögletes, más az ovális, a kerek, és megint más a szív alakú arcformához. Ha nem tudod eldönteni, hogy neked milyen keret állna jól, online program vagy az üzletben egy hozzáértő optikus segítségével könnyedén eldöntheted. Fontos, hogy amikor felveszed a szemüveget, ne akarj alatta, fölötte vagy oldalt kitekinteni: a legjobb próba, ha a mutatóujjadat a szemed külső sarkához teszed, és ha sok hely van az ujjad, valamint a szemüveg között, érdemes más formát, méretet felpróbálnod.

Grimaszolj, mosolyogj!

Attól függetlenül, hogy állandó vagy időszakos használatra készül a szemüveged, a keretnek jól kell illeszkednie. Mivel a mindennapokat sem mimika nélkül éljük, ezért az üzletben, ahol a keretet kiválasztod, állj a tükör elé, és nézd meg, hogy ha mosolyogsz, az arccsontod feltolja-e a keret. Ha elmozdul, válassz egy másikat!

Találd meg a stílusodhoz illő keretet!

Egy hozzád illő szemüveggel kifejezheted a személyiségedet, megmutathatod a stílusodat és azt, hogy milyen a karaktered. Választhatsz könnyed, bohókás, színes keretes szemüveget, vagy elegáns, keret nélkülit, esetleg karakteres, ívelt kereteset. Lehet, hogy konzervatívabb fekete keretes vagy épp egy díszes, feltűnő darabot választasz: az biztos, hogy a hozzád illő szemüveg sokat dobhat a megjelenéseden.

Fényképezd le magad!

Találtál két szemüvegkeretet, de nem tudod eldönteni, hogy melyik a jobb? Fényképezd le magad, ugyanis egy magunkról készült portré segít külső szemlélővé válnunk, és ezáltal könnyebben dönthetünk az előnyösebb forma mellett.

Kíváncsi vagy a Te szemed milyen kihívásokkal találkozik nap mint nap? Határozd meg saját vizuális profilodat ezen a linken, és tudd meg, milyen megoldásokkal óvhatod meg leghatékonyabban a látásodat!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top