Életmód

Fáradtságűző turmix 1 perc alatt

Magas az antioxidáns-tartalma, immunerősítésre vagy a lemerült aksink feltöltésére tökéletes, mégsem műanyag dobozban van, nem kapszula, nem por állagú, viszont finom! Ilyen egy jó itóka, amitől kívül-belül szépek lesztek.

Elmesélem, mi van benne. Tudom, hogy csak az íze számít. De akkor is elmesélem. Úgy kezdődik, hogy avokádó, az a zöld, ovális alakú “izé”, amit sokan még mindig csak messziről nézegetnek a boltban. Tessék kipróbálni, nem harap, ha éppen nem 500 Ft darabja, hanem mondjuk 200, akkor érdemes egy próbát tenni vele. Betonkemény általában, pár nap alatt a pulton megpuhul, de ha kap maga mellé egy banánt, ami átöleli a tálban, akkor gyorsabban megy neki. Az egyik legmagasabb antioxidáns-tartalmú gyümölcs, több mint tízféle vitamin és még több ásványi anyag található benne.

A kurkuma is egyre inkább “divatba” jön mostanában, egzotikus íze és napsárga színe mellett a rákmegelőzésben tulajdonítanak fontos szerepet neki, illetve az indiai orvoslás már több ezer éve alkalmazza számos betegség gyógyításában és megelőzésében. Igazi csodaszerként tartják számon. Az biztos, hogy nagyon pikáns keleties ízeket szoktam én is a tányérra varázsolni a segítségével.

banántól lesz viszont igazán gyümölcsös jellege az egész sztorinak, hiszen az avokádónak elég semleges az íze, az inkább csak a krémességéhez járul  hozzá. Na és persze a fahéjnak és az erős vírusölő, picit csípős gyömbérnek is nagy szerepe van, hogy egy igazán üdítő, éhség- és fáradtságűző koktél legyen a végeredmény. Extra finnyás egyéneknek egy kanál kakaóporral vagy étkakaóporral összekeverve csokikrém.

A részletes receptet a Pálmafa Project blogon találod!

Fáradtság űző turmix egy perc alatt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top