Életmód

Univerzális bőrápoló a természettől – Leteszteltük az Equilibra Extra Aloe Dermo-Gelt

Az aloe verának számos jótékony, bőrápoló hatást tulajdonítanak. Leteszteltük, mit tud egy krém, amely 98%-ban a növényi kivonatot tartalmazza.

Könnyű dolgom volt az Equilibra Extra Dermo-Gellel, ugyanis alig pár héttel ezelőtt fogyott ki pontosan ugyanez a készítmény itthon, így tesztalanyomat már ismerősként köszöntöttem. Egy többfunkciós gélről van szó, amely 98%-os tiszta aloe vera tartalmának köszönhetően a növény minden jótékony hatását tartalmazza.

Állaga

Áttetsző, géles állagú, enyhén folyós, így könnyen kenhető, a növényre jellemző ragacsos érzés egészen minimális. 

Equilibra Extra Aloe Dermo-Gel 98% aloe verával (Fotó: Benecz Judit)

Tapasztalatok felvitelkor

Mivel szerencsére semmilyen pluszillatanyagot nem tartalmaz, ezért illatban csak az aloe növény természetes, „zöld” illatát érezni, azt is egészen enyhén. Felvitelkor azonnal kellemes, hűsítő érzést nyújt, mintha csak hűs víz száradna a bőrünkön (és nem szárító alkohol, ami szintén nincs benne). Ez a hűs jelleg egészen száradásig érezhető, ami gyulladt, kipirosodott bőrfelület esetén pluszban enyhítő érzést ad.

Hatása és funkciói

Korábbi ugyanilyen gélem epilálás utáni készítményként kezdte pályafutását, és nagyon jó szolgálatot tett, a pirosság mindig hamar lement, a szőrtüszők nem gyulladtak be, megfelelt minden elvárásomnak. Mivel a pipereszekrényben szem előtt volt, idővel más helyzetekben is egyre gyakrabban elővettem. Használtam télen a száraz ajkaimra, ha kipirosodott az orrom mellett a bőr, és volt, hogy akkor is ezt használtam, ha ügyetlenül nyúltam a forró tepsihez. Most nyáron pedig egész biztos, hogy napozás utáni gélként is be fogom vetni, ha szükség lesz rá.     

Egyszóval nálunk afféle házi mindenes lett ez az aloe verás gél, amiről hiába tudom, hogy egyszerűen előállíthatnám, ha megnyúzom a növény levelét, a helyzet az, hogy próbáltam, de nekem az túl ragacsos megoldásnak tűnt. Legalábbis jóval ragacsosabbnak, mint a gél. Ettől ugyanis száradás után egyáltalán nem ragad a bőröm, még akkor sem, ha viszonylag nagyobb mennyiséget viszek fel.

Equilibra Extra Aloe Dermo-Gel 98% aloe verával (Fotó: Benecz Judit)

Extra

Nagyon tetszett már elejétől fogva, hogy ez az Aloe Dermo-Gel nem tartalmaz sem illatanyagot, sem alkoholt, sőt még parabéneket sem, így kislányom bőrére is nyugodt szívvel rákenhetem. 

Amire érdemes figyelni

Nem előírás, hogy hűtőben tároljuk, de nyáron, ha tudjuk, hogy strandolni megyünk, érdemes lehet bedobni a hűtőbe, hiszen a hűsítő hatása így még jobban érződik. Ezt a lábamon ki is próbáltam: egy fárasztóan fájdalmas nejlonzoknis nap után mennyei volt vastagon bekenni vele. Hűsítette, nyugtatta a talpamat, és még az ápolásnak is adtam egy lökettel. 

Meglepően jó terül a bőrön, így néha csalóka, hogy mennyi kell belőle. Amikor olyan mennyiséget tettem a lábamra epilálás után, mint a krémekből, hirtelen nagyon soknak érződött, kellett neki pár perc, mire felszívódott. Mostanra úgy alakítottam ki magamnak a használatát, hogy először kevesebbet teszek, majd megvárom, míg felszívódik és ha még úgy érzem, igényli a bőröm, teszek rá még egy réteget. Ezt érdemes lehet másnak is kipróbálnia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top