Életmód

Az 5 legjobb film Valentin-napra

Romantikus filmet általában karácsony és Valentin-nap tájékán néznek az emberek. Csakhogy romantikus film és romantikus film közt is van különbség. Összeszedtünk ötöt, ami nem giccses formában, mégis nagyon szépen mutatja meg, hogy milyen különleges viszony vagy éppen szerelem alakulhat ki egy férfi és egy nő között.

1. Elveszett jelentés

A 2004-es film főszereplői: Scarlett Johansson és Bill Murray. A színésznő alakította Charlotte egy rémesen fiatal, de a korához képest már fásult feleség, a jóval idősebb színész által megformált Bob Harris híres filmsztár. Egy tokiói szálloda bárjában futnak össze, és beszélgetni kezdenek. Furcsa, rejtélyes barátság alakul ki kettejük között, amit a hatalmas korkülönbség sem akadályoz meg. Céltalanul kóvályognak Tokióban, és különféle kalandokba keverednek a helyiekkel, boldogok, nevetnek… a két, alapvetően rezignált ember újra felfedezi, hogy az élet inkább arról szól, hogy megéld, és nem csak arról, hogy éld.

2. A nyughatatlan

Az 1955-ös év erős fordulatot hozott az amerikai kultúrában, ugyanis Johnny Cash ekkor sétált be egy szál gitárral a Sun Studióba. A film az ő életútját kíséri végig, zenei karrierén túl belátást enged a magánéletébe: végigköveti első házasságát és válását, majd viszonyát June Carterrel, akivel élete végéig együtt maradtak.
Cash hosszú ideig küzdött gyógyszer-, drog- és alkoholfüggőséggel, de Carter mellett még ha sokadik próbálkozásra is, de leállt. Szerelmüket semmi nem kezdhette ki, a sírba is szinte együtt mentek: Carter 2003 májusában, Cash ugyanaz év szeptemberében hunyt el. A nyughatatlan főszereplői Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon, Witherspoon Oscar-díjat kapott az alakításáért. 

3. Tiszta románc

Clarence egy képregényboltban dolgozik, és veszettül rajong az ázsiai akciófilmekért (pont mint a film forgatókönyírója, Quentin Tarantino). Alabama callgirl, és szeretné abbahagyni a “szakmáját”. Egy, a háttérben megszervezett randi közepette egymásba szeretnek, Clarence pedig helyre rakja a lány futtatóját, majd az akció közepette még biztos, ami biztos alapon felkap egy bőröndöt, ami dugig van kokainnal. A páros útnak indul, hogy eladják a motyót. Mögöttük a maffia lohol, a céljuknál rendőrök állnak. A lőszer bőven fogy, és halottakból sincs kevés, de (spoiler) végül beérik a happy end. Clarence szerepében Chrisitan Slater, Alabama szerepében Patricia Arquette látható, a filmben feltűnik még Brad Pitt, Gary Oldman, Dennis Hopper és Christopher Walken is. 

4. Annie Hall

Woody Allen filmje négy Oscar- és egy Golden Globe-díjat nyert 1978-ban. Allen játssza Alvy Singert, az épp negyvenéves komikust, a film az ő zavaros magánéletét követi, amibe egyszer csak belekeveredik a Diane Keaton által megformált Annie Hall, és teljesen felrúgja azt. Alvy alapvetően fél az elköteleződéstől, nem zavarja, hogy elvált többször, volt feleségeit ugyanis nem akarja visszaszerezni. Nem úgy Annie-t, akit attól a pillanattól kezdve akar csak igazán, hogy szakítottak. 
Az Annie Hall a hetvenes évek legszórakoztatóbb romantikus filmje, eszelős poénokkal, Kern András zseniális szinkronjával. 

5. New York, I Love You

New York a lehetőségek városa, és ahogy a dal mondja, sohasem alszik. A film szerelmek, kapcsolatok szemszögéből mutatja be New Yorkot, aminek a nyüzsgése milliónyi titkot és érzelmet rejt. Tizenegy rendező, tizenegy lenyűgöző történet, mindez egy városban. A főbb szerepekben Natalie Portman, Ethan Hawke, Shia LaBoeuf, John Hurt, Orlando Bloom és Robin Wright. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top