Élni akarok cikkek

Egy korttyal több alkohol a terhesség alatt is vezethet koraszüléshez

Aggasztó tényre hívja fel a figyelmet egy brit kutatás: a terhesség első szakaszában, még az elfogadott mennyiségnél alacsonyabb mértékben fogyasztott alkohol is vezethet koraszüléshez.

 A Leeds University kutatása szerint, a brit várandós nők több, mint a fele (53%) fogyaszt a megengedett heti 2 egységnyi alkoholos italnál többet a terhesség első egyharmadában. Ezzel azonban a koraszülés kockázatát is növelik.

Egy korttyal több alkohol a terhesség alatt is vezethet koraszüléshez

 A kutatást vezető professzor, Janet Cade szerint, ha valaki csak egy kicsit is túllépi a heti megengedett alkoholfogyasztási mértékét, veszélyezteti gyermekét. Az ebbe a csoportba tartozó nők gyermeki közül 13% született egészségtelenül alacsony súllyal, 4,3 %-uk pedig idő előtt, korababaként jött a világra. Professzor Cade ugyanakkor hozzátette, ne aggódjunk, ha egy-két pohár bornál több is lecsúszott, amikor még nem tudtuk, hogy várandósak vagyunk. A megelőzés azonban mindennél fontosabb, így már a teherbeesés tervezésekor fogjuk vissza az alkoholfogyasztásunkat.

 Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top