Ételt csak okosan!

06 80 263 244 – Zöld szám a biztonságos élelmiszerekért

Ezen az ingyenes számon jelentheted be, ha vásárláskor olyan szabálytalanságot tapasztalsz, amely élelmiszer-biztonsági szempontból veszélyeztetheti az élelmiszert.

Mindennapi élelmiszereink biztonsága érdekében téged is arra bátorítunk, hogy segíts az élelmiszer-higiéniás problémák felderítésében és megelőzésében! Jelentsd be, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei kivizsgálhassák az esetet és megszüntethető legyen a szabálytalanság.

Add meg a vásárlás helyét, az üzlet címét, nevét, az élelmiszer nevét, és azt, hogy mikor vásároltad a problémás árut, vagy mikor tapasztaltad az üzletben a szabálytalanságot! Ha csomagolt élelmiszerről van szó, a gyártó pontos megnevezését, a termék minőség-megőrzési idejét és a termék gyártási számát is be kell jelentened.

A jogszabályi előírás arra kötelezi a NÉBIH-et, hogy a beérkezett panaszt, bejelentést kivizsgálja és annak alapján – amennyiben jogsértést tapasztal – megtegye a szükséges intézkedést. Felhívjuk a figyelmedet, hogy a névtelen panasz vizsgálata mellőzhető, azaz a NÉBIH mérlegelheti, hogy lefolytassa-e az ellenőrzést. A bejelentőt a vizsgálat befejezésekor a megtett intézkedésről vagy annak mellőzéséről értesítjük.

06-80-263-244 - Zöld szám a biztonságos élelmiszerekért

Mikor hívhatod a NÉBIH ingyenes Zöld számát?
A nap 24 órájában hívható a Zöld szám. Munkatársaink személyesen a következő időpontokban veszik fel a bejelentésedet: hétfőtől csütörtökig 8:00-tól 16:30-ig, pénteken pedig 8:00-tól 14:00 óráig. Munkaidőn kívül üzenetrögzítő rögzíti a hívásokat.

Munkatársaink felveszik a panaszodat, amelyet rövid időn belül kivizsgálunk. A bejelentéseket a személyesen munkatársunk által felvetteket, és az üzenetrögzítőn hagyott panaszokat is – a területileg illetékes megyei kormányhivatalok felé továbbítjuk. A vizsgálatot az illetékes hatóság fogja kezdeményezni.

A szabálytalanság megszüntetésével megelőzhető egy esetleges súlyosabb probléma. A lakossági bejelentések elősegítik, hogy ellenőrzött és biztonságosan fogyasztható élelmiszerekkel találkozzatok az üzletekben.

Ételt csak okosan!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top