Hozzávalók:
50 dkg eper, 2 dl habtejszín, 2,5 dl natúr joghurt, 10 dkg barna cukor, 1 vaníliarúd, a díszítéshez eper, citromfű-levél és mandula
Elkészítés:
Az epret tisztítsd meg, alaposan mosd le, és fel is darabolhatod, hogy könnyebb legyen összeturmixolni. A vaníliarúd belsejét kapard ki. Ezek után egy edényben botmixerrel turmixolj össze minden összetevőt! Hűtve tálald, a tetejét eperszemekkel, citromfű-levéllel díszítheted, pirított mandulával megszórhatod.
Élelmiszer-biztonsági tanácsok:
Ezt a levest főzés (hőkezelés) nélkül készíted, ezért az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak.
Tartsd be tehát az alábbi néhány szabályt:
- Tiszta kézzel, tiszta eszközökkel, tiszta környezetben készítsd el!
- Az epret alaposan mosd meg és csorgasd le!
- A habtejszín és a joghurt minőség-megőrzési idejét szigorúan vedd figyelembe!
- A gondosan megmosott, díszítő citromfű-levelet csakis közvetlenül a tálalás előtt tedd az ételre!
- Az elkészített ételt hűtve tárold és 24 órán belül fogyaszd el!