Ételt csak okosan!

Eper minden mennyiségben!

Egy könnyen elkészíthető nyári finomságot ajánlunk neked: az eper-krémlevest.

Hozzávalók:

50 dkg eper, 2 dl habtejszín, 2,5 dl natúr joghurt, 10 dkg barna cukor, 1 vaníliarúd, a díszítéshez eper, citromfű-levél és mandula

Eper minden mennyiségben!

Elkészítés:

Az epret tisztítsd meg, alaposan mosd le, és fel is darabolhatod, hogy könnyebb legyen összeturmixolni. A vaníliarúd belsejét kapard ki. Ezek után egy edényben botmixerrel turmixolj össze minden összetevőt! Hűtve tálald, a tetejét eperszemekkel, citromfű-levéllel díszítheted, pirított mandulával megszórhatod.

Élelmiszer-biztonsági tanácsok:

Ezt a levest főzés (hőkezelés) nélkül készíted, ezért az alapanyagokon esetleg megmaradt mikroorganizmusok a késztermékben hűtés nélkül rendkívül gyorsan elszaporodhatnak.

Tartsd be tehát az alábbi néhány szabályt:

  • Tiszta kézzel, tiszta eszközökkel, tiszta környezetben készítsd el!
  • Az epret alaposan mosd meg és csorgasd le!
  • A habtejszín és a joghurt minőség-megőrzési idejét szigorúan vedd figyelembe!
  • A gondosan megmosott, díszítő citromfű-levelet csakis közvetlenül a tálalás előtt tedd az ételre!
  • Az elkészített ételt hűtve tárold és 24 órán belül fogyaszd el!

Ételt csak okosan!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top