Ételt csak okosan!

Légy Te is láncszem!

Tudod, mi az az élelmiszerlánc? Ha van kisiskolás gyermeked, esetleg Te magad vagy diák, fiatal kutató, az egyik pályázatunk neked is szól!

Kreatív és tudományos pályázatokat hirdetünk iskolásoknak és diákoknak! A vakáció teljes időszaka előtted áll, hogy kigondold, megvalósítsd és beküldd a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) megadott címére a pályaművedet. A nyertesek munkáját értékes ajándékokkal honoráljuk!

Pályázni 3 kategóriában lehet, az élelmiszerlánc, illetve az élelmiszerlánc biztonsága témakörében. Az általános iskolásoktól (1-8. osztályosok) hagyományos technikával készült rajzot, illetve számítógépes grafikát várunk, a középiskolásoktól (14-19 éves korig) pedig fotósorozatot, videót vagy képregényt. A diákok és a fiatal kutatók (35 éves korig) olyan pályaművel pályázhatnak, amely beazonosít egy létező, élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó problémát, majd felvázol egy megoldási javaslatot és kutatási tervet is ad. Hazai és határon túliak is pályázhatnak magyar vagy angol nyelven írt munkájukkal.

Légy Te is láncszem!

Az általános iskolás kategóriák első helyezettjei belépőt nyerhetnek a Fővárosi Nagycirkuszba, a nőtincsi Seholsziget Élményparkba illetve a Csillebérci Kalandpályára, valamint könyvcsomagot és pendrive-ot kaphatnak. Festő- és rajzkészlettel jutalmazzuk a második és a harmadik helyezetteket. A középiskolás kategóriákban győztes pályázatok beküldőjét a D1 Fotóiskola fotótanfolyama, illetve a Korda Filmparkba egy teljes napra szóló belépő várja. A második díj pendrive és 10 ezer Ft értékű mobiltelefon-feltöltőkártya, a harmadik helyezetteket könyvcsomaggal jutalmazzuk. A fiatal kutatók, felsőoktatásban tanulók kategóriájában az első díj 100 ezer Ft értékű vásárlási utalvány, a második díj 75 ezer Ft-os, a harmadik díj pedig 50 ezer Ft-os vásárlási utalvány. Ha pályamunkád a legkiválóbbnak bizonyul, és a gyakorlatban is megvalósítható, a NÉBIH szakmai és anyagi támogatást nyújt hozzá.

Pályázatodat 2013. szeptember 30-ig küldheted be a NÉBIH címére, amelyet a részletes pályázati felhívásban adtunk meg. Ne feledd, hogy pályázatodat csak akkor tudjuk elfogadni, ha mellékeled hozzá a kitöltött pályázati adatlapot is!

Mindhárom pályázati kiírást, a részletes feltételeket és a letölthető szükséges dokumentumokat megtalálod a NÉBIH honlapján: http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/palyazatok.

Ételt csak okosan!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top