nlc.hu
Európa-bajnokság
Marco Rossi fogadalma továbbjutás esetére

Elképesztő fogadalmat tett a magyar válogatott edzője

Marco Rossi meghökkentő dolgot tesz, ha tovább jut a csapat.

Hétfőn elutazott Németországba a magyar férfi labdarúgó válogatott, hogy részt vegyen a június 14-én, pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. A két héten keresztül a Telki edzőcentrumban készülő magyar válogatott szálláshelye az osztrák-német határ közelében található Weiler im Allgäuban lesz.

„Plusz energiát ad, hogy a harmadik Európa-bajnokságomon léphetek pályára, és különösen motivál még, hogy ez legyen a legsikeresebb” 

idézte a Sportál a 81-szeres válogatott Nagy Ádámot. „Jogos lehet az elvárás a szurkolók részéről, hogy jó játékkal tovább jussunk a csoportból, ehhez persze kellett, hogy veretlenül jutottunk ki a kontinenstornára. A felkészülés alatt az Írország elleni vereség jobbkor nem is jöhetett volna, nehogy elhiggyük, hogy minden rendben.”

Elképesztő fogadalmat tett a magyar válogatott edzője

Marco Rossi szövetségi kapitány a csapat felkészülése és az Európa-bajnokság mellett egy

meglepő tervéről is beszámolt:

„Két hetet töltöttünk együtt, voltak nyugalmasabb pillanataink, mert nem csak a futballról szó az élet. Az edzőközpontban a fizikai aspektusra helyeztük a hangsúlyt, hosszú szezon után érkeztek a játékosok, tehát jelenleg az erőnlétet kell azonos szinten tartanunk, de a hangsúlyt áthelyezzük a taktikára, mert figyelnünk kell a regenerálódásra is.

 

Ez elkerülhetetlen.

A hibák ellenére Írország ellen nem érdemeltünk vereséget, összességében pozitív mérkőzésnek tartom, mert sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél. Utána Izrael nem volt velünk egy szinten, de jól működött az agresszív letámadásunk. Természetesen láttam megint hibákat, és dolgozunk ezek kiküszöbölésén, hogy a lehető legtökéletesebben futballozhassunk.

Ha tovább jutunk a csoportból körbe tekerem a Balatont, ezt már korábban is megígértem, és biztosan be is vállalom, bár nem tudom mennyi napig tart majd.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top