nlc.hu
Európa-bajnokság
Iskolai lógás a foci EB miatt

Tanulmányutat igazolt a fiának, de valahogyan a foci EB-n kötöttek ki

Az igazolás parádésan le is érveli, miért is jó, ha lóg a kisfiú.

Iain Meiklejohn 30 éve szurkol a skót válogatottnak, úgyhogy egyértelmű volt, mit csinál idén június 14-től. A Németországban rendezett foci EB-re azonban magával vitte 12 éves kisfiát, Alekset is, még azon az áron is, hogy a valósággal csak érintőlegesen találkozó igazolást írt neki a suliba:

„Tanulmányútra indulunk Németországba,

ahol több várost is meglátogatunk majd. Utunk során tanulmányozni fogjuk azokat az érzelmi csúcspontokat és hullámvölgyeket, amiket csak egy skót szurkoló élhet át. Gondoskodni fogok arról, hogy Aleks részletes útinaplót írjon! M’on Scotland!”

Iain és Aleks éppen Frankfurt főterét tanulmányozza.

Iain és Aleks éppen Frankfurt főterét tanulmányozza.

A BBC-nek Iain azt mondta:

“Aleks néhány hét alatt többet tanul majd az úton, mint az iskolában tehetné. Ráadásul már tanév vége van, amikorra úgyis minden jegy eldőlt.”

Iain és Aleks a skót válogatott minden csoportmeccsén ott lesz, így Stuttgartban, a magyar válogatott elleni mérkőzésükön is. Ha tovább jut a csapat, maradnak Németországban, ha nem, akkor

Aleks pár napig még kénytelen lesz suliba járni.

Már csak az a kérdés, mit szól ehhez a gyerekvédelem: az illetékes hivatalnok szerint iskolából való lógás esetén a vonatkozó irányelveket fogják alkalmazni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top