nlc.hu
Európa-bajnokság
Marco Rossi szerint ő a svájciak elleni vereség elsőszámú felelőse

Foci-Eb: Marco Rossi szerint ő az elsőszámú felelőse a svájciak elleni vereségnek

Hiányolta az egyéni jó teljesítményeket a szövetségi kapitány.

Marco Rossi magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján. A magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek nyilatkozott csapata gyenge szerepléséről.

A magyar csapat a Magyarország - Svájc mérkőzés után a kölni RheinEnergie Stadionban - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar csapat a Magyarország – Svájc mérkőzés után a kölni RheinEnergie Stadionban – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“Az első félidőben taktikai nehézséget okozott a játékosoknak, hogy Svájc 3-4-3 helyett 3-5-2-es szisztémában futballozott, (…) erre nem tudtunk megfelelően reagálni, hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz. A szünetben elmagyaráztam, mit kell tenni, meg is változott a játék képe. Az első 7-8 percet leszámítva nem volt baj az attitűddel, de utána is túl passzívak maradtunk” – mondta.

Rossi szerint nagyon nehéz megmagyarázni az eredményt és a játékot, amiért mint edző, ő az elsőszámú felelős.

Úgy vélte, az elszántságon és kemény munkán kívül hiányoztak a jó egyéni teljesítmények, ugyanis szerinte nehéz lenne 2-3 játékosnál többet kiemelni.

“A svájci nagyon magas színvonalat képviselő csapat, szinte egyetlen rossz passza sem volt az első félidőben. A másodikban pedig kihasználta a tapasztalatát” – mutatott rá az 59 éves szakember. Rossi frusztrálónak nevezte, hogy óriási védelmi hibákból fakadtak a gólok, kiváltképpen az utolsó. Szerinte az ilyen hibákat nehéz kijavítani és megtalálni az okát, mert lehet mentális probléma vagy fizikai fáradtság is az előidézője, főleg az utolsó percekben. 

Legközelebb a magyar csapat szerdán a – házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző – németekkel csap össze Stuttgartban.

“Ha megnézzük a jelenlegi állást, és hogy Németországgal játszunk 4 nap múlva, valószínűleg nem sokan fogadnának ránk. De az előző Eb-n megmutattuk, hogy fel tudunk állni 3-0-s vereség után” – bizakodott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top