nlc.hu
Európa-bajnokság
Ádám Martin reagált a mémekre, de vajon miért lett ekkora sztár?

Ádám Martinról, “a legkevésbé focistának kinéző focistáról” beszél minden mémes oldal, mi pedig most eláruljuk, mit is kell róla tudni

Hogy lett a magyar válogatott labdarúgóból az internet sztárja? Íme Ádám Martin története!

Ádám Martinról posztolt a világ egyik legnagyobb futballmémes oldala. A magyar cserecsatár megjelenése meghökkentette a twitterezőket, hiszen a több mint 1 millió követővel rendelkező Footy Humour azt írta, Ádám a legkevésbé futballistának kinéző futballista a világtörténelem során.

Ádám Martin a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án

MTI/Czeglédi Zsolt

Ahogy arról már korábban is írtunk, a világon mindenki meglepődött a 191 centis, szakállas magyar futballista kinézetén, miután szombaton pályára lépett Svájc ellen az Európa-bajnokságon.

Miután napvilágot láttak a mémek, természetesen eljutottak Ádám Martinhoz is a hírek. A focista egyáltalán nem sértődött meg azon, hogy kikezdték a mémgyártók. Viccesen reagált is arra, hogy a nemzetközi sajtó az alkatával, a megjelenésével foglalkozik a szombati mérkőzés után.

“Visszajut hozzám egy-két engem ábrázoló mém, de jókat röhögök rajta. Ilyen testalkatom van, ilyennek születtem, persze akkor még kisebb voltam. Van egy genetikám, ez van. Ha Németországnak győztes gólt rúgok, akkor nem azért lesz, mert a mémeket nézegettem és ez felhúzott volna”– nyilatkozta az MTI-nek.

De ki is ez a mára már ikonikus mémmé vált focista?

Ádám Martin 1994-ben született Szegeden. A labdarúgással már óvodás korában találkozott, az akkor még kisfiút édesapja vitte a kilenc kilométerre található Bordányba, Vincze Ferenc nevelőedzőhöz került és egészen 2008-ig nála tanult meg mindent a sportról.

2009–2010-es szezonban került a Vasas akadémiájára. 2014– 2015-ös szezonban debütált az ekkor még az másodosztályban szereplő Vasas első csapatában.

2019. január 16-án a Siófok elleni 1-1-re végződő felkészülési mérkőzésen kezdőként debütált új klubjában. 

2020. július 10-én a Paksi FC a saját honlapján jelentette be hogy szerződést írt alá a zöld-fehér együtteshez.

 2022 márciusában pedig meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a szerbek és az északírek elleni válogatott mérkőzésekre készülő magyar válogatott 24 fős keretébe.

Ugyanezen év júniusában pedig az Ulszan Hyundai csapatához szerződött, vagyis két éve futballozik a Koreai Köztársaságban, ahol úgy tűnik megtalálta a számítását. Az ázsiai országban ráadásul vele van a felesége és kisfia is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top