nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: Király Gábor mindenképpen továbbjutást vár a csoportból

Foci-Eb: Király Gábor mindenképpen továbbjutást vár a csoportból

Esélylatolgatás a legendás „mackónadrágos” kapustól.

Király Gábor bizakodva várja az Európa-bajnokság történéseit. A 108-szoros válogatott kapus szerint a magyar csapat számára Svájc, Németország és Skócia egyaránt kellemetlen ellenfél lehet.

Első ellenfelünk Svájc, ahol van egy olyan aranygeneráció, amelynek egyes tagjai utoljára léphetnek pályára. Biztos vagyok benne, hogy mindent bele fognak adni. Németország az utóbbi fél évben erősebb lett. Kezd visszatérni a régi énjéhez. (…) A skót fizikailag nagyon erős, (…) kellemetlen csapat és egységes. Összességében minden mérkőzésen lesz feladat, amit meg kell oldani. Képes erre ez a magyar válogatott, mindenképpen továbbjutást várok a csoportból” – nyilatkozta a maszol.ro-nak a 2019-ben, 43 évesen visszavonult kapuslegenda.

Király Gábor franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén Lyonban 2016. június 21-én -MTI Fotó: Illyés Tibor

Király Gábor franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén Lyonban 2016. június 21-én –
MTI Fotó: Illyés Tibor

A portálnak arra a kérdésére, miszerint a résztvevő válogatottakat tekintve kiegyensúlyozottabb-e a mezőny, mint 2016-ban, amikor ő is szerepelt az Eb-n, a következőket mondta: “Nehéz megítélni. Minden korszaknak megvan a megfelelő varázsa. A 2016-os csapatban voltak fiatal és idős játékosok. Ez nem változott, csak az az érdekes, hogy akik akkor fiatalok voltak, most azok a tapasztaltabbak.”

A magyar válogatott a szerdán 18 órakor kezdődő, németek elleni találkozót követően, vasárnap 21 órától Skóciával játszik, ugyancsak Stuttgartban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top