nlc.hu
Európa-bajnokság
Orrtörést szenvedett Kylian Mbappé

Orrtörést szenvedett Kylian Mbappé, a francia válogatott sztárja

Egy rossz mozdulat során orrtörést szenvedett a francia válogatott sztárja, Kylian Mbappé. Még bizonytalan lábakon áll, hogy a világklasszis folytathatja-e a tornát. Bárhogy is lesz, az egyik legnagyobb álma már valóra vált, ugyanis június elején igazolt a világ legnagyobb klubjához, a Real Madridhoz.

Szinte már nincs is sportesemény sérülés nélkül, így nem meglepő, hogy az idei Európa-bajnokság is tartogatott meglepetéseket. (és sajnos nem tudjuk azt mondani, hogy a jó értelemben) A tegnapi napon Kylian Mbappé csapatkapitány orrtörést szenvedett a francia válogatott Ausztria elleni 1-0-ás győzelme során. 

A francia válogatott csapatkapitányát először az orvosi stáb és Franck Le Gall orvos látta el, aki orrtörést diagnosztizált. A diagnózist a düsseldorfi kórházban végzett radiológiai vizsgálatok alapján állították fel. A csapatkapitány visszatért a francia csapat alaptáborába és habár azonnali műtétre nincs szükség, a következő napokban kezelésre szorul. A labdarúgónak maszkot készítenek, ami segít stabilizálni az orrát, ennek ellenére kérdéses, hogy tudja-e folytatni a versenyt. A világklasszis éppen fejelni készült, amikor Kevin Danso vállába ütközött. 

Az osztrák védő ezt követően nyílt üzenetben kért bocsánatot a francia játékostól: 

„Sajnálom, hogy Kylian Mbappé megsérült a párharcunk közben. Mihamarabbi felépülést kívánok neki, remélem, gyorsan visszatérhet a pályára” – írta az X-oldalán. 

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé az Európa-bajnokságon (Fotó: Getty Images)

Bárhogy is lesz, Franciaország egy szupersztárt veszítene azzal, ha Mbappé nem folytathatná a küzdelmet. Mbappé szereplése ugyanis elég volt ahhoz, hogy a francia válogatott megnyerje a mérkőzést, hiszen a 38. percben megszerezte a meccs egyetlen gólját. A csapat menedzsere a CNN-nek elmondta, hogy a válogatott Mbappé-val mindig erősebb, azonban ha úgy alakul, nélküle is küzdeni fognak a győzelemért. 

Kylian Mbappé a legfiatalabb játékos, aki világbajnokságot nyert

Kylian Mbappé ugyan még csak 25 éves, ennek ellenére a legfiatalabb és legjobb játékosként tartják számon. Mindössze 17 éves volt, amikor először behívták a francia válogatottba, és még ugyanebben az évben megkapta a Golden Boy-díjat is, amellyel Európa legjobb fiatal játékosaként ismerték el. Mbappé kulcsfontosságú tagja volt a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot megnyerő francia válogatottnak. Ő lett a legfiatalabb francia játékos, aki valaha döntőt játszott és megnyerte a tornát.

Kylian Mbappé a 2018-as világbajnokságon

Kylian Mbappé a 2018-as világbajnokságon (Fotó: Getty Images)

A világbajnokság során Mbappé négy gólt szerzett, és elnyerte a torna legjobb fiatal játékosa díját. Már ekkor is lehetett sejteni, hogy fényes jövő vár a labdarúgóra, azonban négy évvel később újra történelmet írt. 

Kylian Mbappé továbbra is a legfiatalabb játékos, aki valaha mesterhármast szerzett a világbajnokságok-történetében. 

Lemondott az olimpiáról azért, hogy az álomcsapatánál, a Real Madridnál játszhasson

A francia játékos régóta dédelgetett álma volt, hogy a világ legnagyobb futballklubjánál, a Real Madriban játszhasson. Június elején derült ki, hogy a sportolónak valóra válik az álma, mivel leigazolták a spanyol csapathoz. Az öröm azonban nem volt felhőtlen, mivel le kellett mondania az idei párizsi olimpiáról, ugyanis a Real Madrid nem támogatja a szereplését. Mivel a torna nem szerepel a nemzetközi szövetség (FIFA) versenynaptárában, ezért a klubok nem kötelesek elengedni rá a játékosait – írta a Telex az MTI nyomán. 

Minden jót kívánok a francia olimpiai válogatottnak, nézni fogom az összes mérkőzésüket, és remélem, hogy megnyerik az aranyérmet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top