nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: Marco Rossi szerint az esélytelenség motiválhatja a csapatot

Marco Rossi a német-magyar előtt: „Az esélytelenség motiválhat minket”

Esélylatolgatás a német-magyar meccs előtt a magyar válogatott szövetségi kapitányától.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint éppen az esélytelenség motiválhatja az Eb-n vereséggel kezdő magyar labdarúgó-válogatott játékosait szerdán a házigazda németek elleni csoportmérkőzésen. “Most mindannyian úgy érezzük, hogy nagyon meg szeretnénk mutatni, hova tartozunk. Ez persze nem jelent önmagában győzelmet, de még döntetlent sem, viszont küzdeni fogunk mindvégig” – jelentette ki az olasz szakvezető.

 Marco Rossi és Gulácsi Péter kapus érkezik a csapat pályabejárására a stuttgarti MHP Arénában a házigazda német csapat elleni mérkőzés előtti napon, 2024. június 18-án - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 Marco Rossi és Gulácsi Péter kapus érkezik a csapat pályabejárására a stuttgarti MHP Arénában a házigazda német csapat elleni mérkőzés előtti napon, 2024. június 18-án – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“Németország a legkeményebb rivális, de megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Papíron, sőt nem csak papíron jobb nálunk az ellenfél, de ez motiválhat minket. Remélhetőleg egy pontot meg tudunk kaparintani, mert úgy reménnyel léphetünk pályára a harmadik körben. Ehhez mindenkinek 100 százalékot kell nyújtania” – nyilatkozta az MTI-nek Rossi.

Az 59 éves tréner elárulta, 2-3 helyen tervez változtatni a svájciak elleni kezdőcsapatán.

Úgy véli, a hagyomány nem elég, a múlt nem számít. Szerinte lehet rá emlékezni, de nem döntő faktor, így az sem, hogy irányításával a németek ellen mindhárom alkalommal veretlen maradt a nemzeti együttes. “Bízom a csapatomban, megtörténhet ismét, még akkor is, ha ez nem az a német csapat, amellyel az előző Eb-n találkoztunk, vagy éppen két éve a Nemzetek Ligájában. Kroos visszatért, Nagelsmann pedig a világ legjobb edzői közé tartozik” – jegyezte meg Rossi.

A közel 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére szerdán 18 órakor kezdődik a magyar-német összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

A németeknek nem a gólok száma számít

Julian Nagelsmann, a magyar labdarúgó-válogatott ellen készülő házigazda német csapat szövetségi kapitánya szerint a legfontosabb az, hogy szerdán legyőzzék az ellenfelet, nem pedig az, hogy mennyi gólt szereznek az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulós meccsén.

Mint az MTI írja, a német csapat teljes mértékben felkészült abból, hogy a magyar együttes labdával és labda nélkül milyen játékra képes. “A sikerünknek több kulcsa is lehet. A magyarok a beadásoknál és fejjel nagyon jók, a szabadrúgásokkal pedig mindig veszélyes helyzeteket tudnak teremteni függetlenül attól, hogy melyik csatáruk van éppen a pályán. Ezért nem szabad sokat szabálytalankodnunk a tizenhatosunk környékén” – magyarázta a 36 éves edző.

A németek arra is felkészültek, hogy mit kell tenniük, ha ők kapják az első gólt, arról pedig, hogy tőlük milyen játékot várhatnak a szurkolók, a következőket mondta Nagelsmann: “Mindig az ellenfél játéka határozza meg, nekünk mit kell tennünk, vagy mit tudunk tenni a pályán”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top