nlc.hu
Európa-bajnokság
Tuti, hogy ezt nem tudtad Csoboth Kevinről

Mit kell tudni a góllövő Csoboth Kevinről? Mutatjuk!

Vasárnap a 24 éves tehetség sportsikereinek örült az egész ország, hiszen Csoboth Kevin a 100. percben hozta el a magyaroknak a győzelmet!

Csoboth Kevin  2000. június 20-án született Pécsett, majd 7 évvel később, 2007-ben a Pécsi MFC csapatába igazolt, ahol 8 évet töltött el. Csoboth Róbert szintén labdarúgó, így vélhetően fia az ő példáját látva is választotta a futballkarriert. Most vasárnap pedig a 24 éves tehetség sportsikereinek örült az egész ország! 

(Fotó: Getty Images)

(Fotó: Getty Images)

Micsoda történet Csoboth Keviné. Hét évvel ezelőtt két gólt lőtt a franciáknak az U17-es Eb-n, igazi csodagyerekként volt számon tartva már akkor is. Most vasárnap pedig az egész ország ünnepelte a nevét, amikor a 100. percben szerzett góljával győzött Magyarország Skócia ellen a futball-Európa-bajnokságon. De sokan nem tudják, hogy Kevin még annak idején Szoboszlai Dominikkal és Bolla Bendegúzzal együtt a székesfehérvári Főnix Gold utánpótlásklubban nevelkedtek. A pécsi Csoboth Róbertnek, Kevin apjának pedig annyira tetszett, amit ott látott, hogy rendszeresen vitte fiát Pécsről Székesfehérvárra edzeni. 

A Főnix 2011-ben és 2013-ban is megnyerte a legrangosabb korosztályos tornát. A 2017-es ifjúsági Európa-bajnokságon a franciák 3-2-es legyőzéséből Csoboth két góllal vette ki a részét. Bolla egy évvel idősebb volt a két fiúnál, így ő az első nagy sikerük alkalmával nem lehetett ott velük – írja a Telex.

Csoboth Kevin 2022 augusztusában igazolt az Újpest FC-hez, aminek a mai napi a labdarugója. Majs 2023. március 14-én kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól az Észtország elleni barátságos mérkőzésre, valamint a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőre. Most vasárnap pedig már nem kérdés senkinek, hogy Kevin valóban kiérdemelte, hogy ott legyen az EB-n. 

Hogy a most vasárnapi siker mire lesz elég, az szerda este derül ki, akkor lesz hivatalos, hogy folytathatják-e a fiúk a játékot.

Az interneten viszont nincs megállás azóta sem, hiszen a szurkolók máris elkezdtek posztolni mindenféle tartalmat a fiúkról. Köztük volt egy olyan montázs is, amelyen Csoboth és Szoboszlai vannak. Két győzelem, 12 év különbséggel.

A fotón látható, ahogy Dominik és Kevin gyerekként a Főnix Gold FC-ben éppen ünnepel egy gólt, úgy mint ahogy vasárnap is tették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top