nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: kiesett a magyar válogatott

Foci-Eb: kiesett a magyar válogatott, de így is 4 milliárd forintot keresett

Nem volt elég a továbbjutáshoz a skótok elleni győzelem. Szoboszlaiék nélkül folytatódik az Eb.

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon, mivel – a szerda esti eerdmények alapján – a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó 5. helyen zárt – számolt be az MTI.

A magyarok utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben 2 ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek. Ez azonban nem jött össze, mert a georgiai csapat 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát. A 6 csoport első és második helyezettjei mellett a 4 legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.

magyar labdarúgó válogatott

A június 23-i Skócia-Magyarország mérkőzés magyar kezdőcsapata – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar csapat ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így 3 ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát.

Szoboszlaiék mindenesetre ezzel az eredménnyel is milliárdokat kerestek. A magyar válogatott azzal, hogy kijutott az Eb-re, már 9,5 millió eurónak megfelelő összeget keresett (átszámítva 3,7 milliárd forintot). A három csoportmeccsen pedig csak a skótok ellen sikerült győzni, ami még plusz 1 millió eurót (mintegy 396 millió forintot) jelentett. A magyar csapat összesen 4,1 milliárd forintot keresett a németországi Eb-n – írja a 444.

Amúgy 3 éve – az előző kontinensviadalon – is a csoportkörben búcsúzott a magyar válogatott, akkor 2 ponttal negyedikek lettünk Franciaország, Németország és Portugália mögött.

Legközelebb ekkor szurkolhatunk Szoboszlaiéknak:

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top