nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: 60 éves magyar példát másolt Törökország

Foci-Eb: 60 éves magyar példát másolt Törökország

Meglepetést okozott a török labdarúgó-válogatott.

Hat évtizeddel ezelőtti magyar példát követtek a törökök, amikor Arda Güler és Kenan Yildiz személyében két tinédzser is helyet kapott kezdőcsapatukban az osztrákok ellen 2-1-re megnyert keddi nyolcaddöntős meccsen a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon – írja MTI. Magyarország az 1964-es Eb-n Bene Ferenc és Varga Zoltán révén játszatott két tizenévest is kezdőtizenegyében a Dánia elleni, 3. helyért rendezett találkozón.

A keddi összecsapáson Güler a harmadik olyan tinédzserré lépett elő az angol Wayne Rooney és a portugál Cristiano Ronaldo után, aki gólt szerzett és gólpasszt is adott ugyanazon a kontinensviadalon. Az osztrákok ellen az ő szögletét követően bombázott közelről a hálóba már az első percben a meccsen amúgy duplázó Merih Demiral.

A török védő történelmi találatot jegyzett: az alig 57 másodperc elteltével született gólja ugyanis minden idők leggyorsabbja az Eb-k kieséses szakaszában. Demiral amúgy e mutatóban a lengyel Robert Lewandowskit múlta felül, aki Portugália kapuját 100 másodperc után vette be a 2016-os Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a lefújás után a törökök szövetségi kapitánya, Vincenzo Montella euforikus hangulatban értékelte a továbbjutást, és hasonlóan örömittas szalagcímekkel írtak a meccsről és a továbbjutásról a török lapok is. Sőt az egyik török portál már arról írt, hogy “immár Törökország az Eb titkos favoritja”.

A török válogatott amúgy szombaton a hollandokkal találkozik a negyeddöntőben.

Kiemelt fotó: Oguz Yeter/Anadolu via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top