nlc.hu
Európa-bajnokság
Kemény kritikával illették Christiano Ronaldót

Az egykori angol válogatott labdarúgó Ronaldóról: „Inkább akadályozta a csapatot, mintsem segítette”

Az egykori angol válogatott labdarúgó, Chris Sutton kemény kritikával illette a portugál csapatkapitányt, Christiano Ronaldót, és a szövetségi kapitányt, Robert Martinezt.

Hétfőn szívfacsaró pillanatoknak lehettünk szemtanúi, ugyanis a portugál-szlovén meccsen a portugál klasszis, Christiano Ronaldo úgy fogalmazott a kihagyott büntetőjéről, hogy akkor fogott padlót, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rá a csapatának. A 39 éves csatárt a kihagyott gól után annyira elárasztották az érzelmek, hogy könnyek között tört ki. Mindezt az egykori angol válogatott labdarúgó, Chris Sutton is kommentálta, ráadásul nyíltan üzent Robert Martineznek, a portugál válogatott szövetségi kapitányának. 

Christiano Ronaldo

Kemény kritikával illették Christiano Ronaldót (Fotó: Getty Images)

Christiano Ronaldo már két évtizede a portugál válogatott egyik kulcsembere, ennek ellenére Sutton úgy fogalmazott, hogy a szövetségi kapitánynak „nincs elég gerince” ahhoz, hogy kivegye a csatárt a csapatból. Azt mondja, „néha bátor döntéseket kell hozni a csapat érdekében.”

Egy menedzsernek rá kell jönnie arra, ha egy játékos nem válik a csapat hasznára, függetlenül attól, hogy kiről van szó. Elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy nehéz döntéseket hozzunk anélkül, hogy aggódnánk amiatt, hogy kit bosszantunk fel

– mondta a Daily Mailnek

Annak ellenére, hogy Christiano Ronaldo az idei Európa-bajnokságon még nem szerzett gólt, továbbra is ő szerezte minden idők legtöbb gólját a kontinenstornán. Sutton ettől függetlenül elég erős kritikával illette a portugál játékost. 

„Összességében inkább akadályozta a csapatot, mintsem segítette, és ezt a Martinez báb teszi lehetővé” – nyilatkozta. Annak ellenére, hogy Robert Martineznek számos lehetősége lenne, úgy döntött, hogy továbbra is kitart Ronaldo mellett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top