nlc.hu
Európa-bajnokság
Példaképe ellen lép pályára Kylian Mbappé

Gyerekként Ronaldós poszterekkel volt tele a szobája, most csapatkapitányként nézhet szembe példaképével

Kylian Mbappé gyerekszobája régen tele volt Christano Ronaldo poszterekkel, azonban az idei Európa-bajnokságon immár csapatkapitányként nézhet szembe példaképével, Christiano Ronaldóval.

Sok profi futballista már egészen gyerekkora óta követi Cristiano Ronaldo sportkarrierjét, és míg kicsinek aláírásokért várakoztak, addig akadt olyan, aki felnőttként már ellenfélként találkozott vele a pályán. 

Nemrég például a 8 éves Szoboszlai Dominikról került elő egy fotó, miközben a portugál csapatkapitányt vezette pályára. Ekkor mindössze 3 ember választotta el attól, hogy találkozzon a világklasszissal, azonban arra is volt esély, hogy az idei Európa-bajnokságon immár csapatkapitányként nézhet szembe vele a pályán. 

Kylian Mbappé óriási Ronaldo rajongó volt

A francia csapatkapitány, Kylian Mbappé gyerekként nagy rajongója volt Christiano Ronaldónak. Azt mondják, hogy minden gyereknek van egy saját szuperhőse, akire példaképként tekint és akit bálványoz. Mbappé-nál ez nem más volt, mint a portugál csapatkapitány. 

Real Madrid szurkoló, a példaképe pedig Christiano Ronaldo

– idézi a Mirror Mbappé édesapjának 2016-os nyilatkozatát. Édesapja azt is hozzátette, hogy a francia csapatkapitány régebben órákat töltött azzal, hogy videókat nézzen a klasszisról az interneten. 

Ezt igazolja a játékos gyerekkori szobájának fala is, hiszen ebben az időszakban szinte alig maradt üres hely a Christiano Ronaldós poszterek mellett. Ekkor több kép is készült a tinédzserről, aki büszkén fotózkodott példaképével.

Pénteken a gyerekkori példaképe ellen lép pályára az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Kylian Mbappé gyerekkori példaképe ellen fog pályára lépni, mint csapatkapitány a csapatkapitány ellen. Olykor “furcsa” játékot űz a sors, hiszen nem ez volt az első eset, hogy a két klasszis osztozott a pályán. 

Kylian Mbappé és Christiano Ronaldo

Kylian Mbappé és Christiano Ronaldo (Fotó: Getty Images)

Mbappé még be sem került a francia válogatottba, amikor a 2016-os Európa-bajnokságon a portugál válogatott – élén Ronaldóval – legyőzte Franciaországot. Egy évvel később azonban összehozta őket a sors, ugyanis a  2017-18-as Bajnokok Ligájában a Real Madrid – Ronaldo akkori csapata –  5-2-re verte Mbappé klubcsapatát. A két sportoló már az előző Európa-bajnokságon is játszott egymás ellen, azonban Mbappé ekkor még nem volt csapatkapitány. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top