nlc.hu
Európa-bajnokság
Foci-Eb: Vilmos herceg a helyszínről fog szurkolni

Foci-Eb: Vilmos herceg a helyszínről szurkol a mai meccsen

A lelátóról drukkol a csapatának.

Szombat délután a düsseldorfi stadion lelátójáról „királyi” támogatást kap az angol válogatott az Európa bajnokság negyeddöntőjében. A Svájc elleni, 18 órakor  kezdődő mérkőzésen való személyes részvételének hírét ugyanis megerősítette az Angol Labdarúgó Szövetség elnökeként is tevékenykedő Vilmos herceg – írja a Parameter.

A brit trónörökös korábban már kilátogatott az Anglia–Dánia meccsre, akárcsak X. Frigyes dán király:

Története során amúgy először juthat be Európa-bajnoki elődöntőbe a svájci labdarúgó-válogatott, amely önbizalomtól duzzadva szállhat szembe szombat este a németországi kontinensviadal negyeddöntőjében a különböző gondokkal küzdő angolokkal – emelte ki az MTI. A szakértők és a szigetországi drukkerek által is sokat kritizált, legutóbb ezüstérmes angoloknak bizonyosan nem lesz könnyű dolguk a kompakt svájciakkal szemben.

Az angol-svájci örökmérleg ugyan szigetországi fölényt mutat, legutóbb 1981-ben fordult elő, hogy Svájc le tudta győzni a Háromoroszlánosokat, akik az eddig lejátszott 27 egymás elleni összecsapásból 18-at nyertek meg, és 6 döntetlen mellett mindössze háromszor szenvedtek vereséget. Az angolok ugyanakkor Svájchoz hasonló erősségű riválissal nem igazán találkoztak még a mostani tornán.

Kiemelt fotó: Richard Pelham/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top