nlc.hu
Európa-bajnokság
A szuperszámítógép szerint ők nyerik a foci-Eb-t

A szuperszámítógép szerint ők nyerik a foci-Eb-t

Esélylatolgatás az Opta Analysttől.

Az elmúlt években kiváló játékkal ért el remek eredményeket a francia válogatott (2022-ben még vb-ezüstérmes is lett), ám Kylian Mbappéék teljesítménye Németországban messze elmaradt a várakozásoktól. Ennek ellenére az Opta szuperszámítógépének szimulációja alapján a francia válogatottnak van a legnagyobb esélye az Európa-bajnoki címre – írja a nemzetisport.hu.

A futballstatisztika-szolgáltató oldal tízezerszer leszimulálta a hátralévő mérkőzéseket, ezekből pedig az látszik, hogy a spanyol válogatottnak valamivel nagyobb az esélye a továbbjutásra, mint a franciáknak (50.21 százalék –49.79 százalék), ugyanakkor a végső győzelemre már a franciák az esélyesebbek (30.49 százalékkal), miközben a spanyolok Eb-címére „csak” 30.30 százalék az esély.

Az Opta szerint az angoloknak 52.7 százalék, a hollandoknak csak 47.3 százalék az esélyük a döntőbe jutásra. Az adatokból pedig az látszik, hogy Franciaország–Anglia döntő lesz.

Elődöntők:

július 9. (kedd)

21.00: Spanyolország – Franciaország

 

július 10. (szerda)

21.00: Hollandia – Anglia

A mai, müncheni elődöntő kifejezetten érdekes lesz abból a szempontból, hogy a spanyolok gólerős futballja vagy a franciák biztonsági játéka ér majd finálét a németországi Európa-bajnokságon – jegyzi meg az MTI. A két csapat teljesen eltérő hozzáállást és stílust képvisel, mert amíg a fiatal spanyol együttes kifejezetten támadószellemben és gólerősen futballozik, addig a tornára nagy esélyesként érkező, vb-ezüstérmes franciák elsősorban a vereség elkerülésére helyezik a hangsúlyt, így akciógólt még nem szereztek a kontinensviadalon.

Kiemelt fotó: illusztráció,  Alexander Hassenstein – UEFA/UEFA via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top