nlc.hu
Ezo
Csala Zsuzsa, az önfeláldozó rák

Csala Zsuzsa, az önfeláldozó rák

– Gyakran elolvasom az újságban a horoszkópokat, és igaz, hogy a Rák tulajdonságai a legjellemzőbbek rám, különösen a hullámzó kedélyállapot. Sokat szenvedek emiatt, hiszen komikus színésznőként az emberek azt várják tőlem, hogy mindig vidám legyek, még akkor is, ha erőt vesz rajtam a rossz hangulat. Nagy erőfeszítésembe kerül, hogy ilyenkor semmit ne lássanak rajtam, de ha nem mosolyognék, az emberek rám se ismernének. Amit néha nem is bánnék, mert szeretek egy csendes sarokból figyelni másokat. Érdekesek az emberek, kíváncsi vagyok, hogyan élnek, mit csinálnak esténként, hogyan rendezik be a lakásukat, hogyan vezetik a háztartást… És persze az is érdekes, hogy miről mit gondolnak, mit hisznek. Ha valakivel beszélgetek, megpróbálom beleélni magam a helyzetébe – például, ha tanácsot kérnek tőlem, aszerint próbálok segíteni, ahogyan az illetőnek szüksége van rá, sohasem úgy, ahogy nekem jó lenne az adott helyzetben.

Néha talán túlságosan is a szívemre veszem mások gondjait, de képtelen vagyok közömbösen viselkedni, ha bánatot látok magam körül. Különösen az borít ki, ha a gyengét, a kiszolgáltatottat bántják. Ha valami ilyesmit látok, utána napokig nem térek magamhoz, és néha azt kívánom: bárcsak mentem volna drámai színésznőnek, hogy esténként jól kisírhassam magam a színpadon … Ez persze nem igaz, mert a következő pillanatban már azt gondolom, hogy nincs gyönyörűbb dolog annál, mint megnevettetni másokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top