nlc.hu
Ezo
Székhelyi József, a vehemens Nyilas

Székhelyi József, a vehemens Nyilas




„Hogy mi a véleményem az asztrológiáról? Nem tudok róla annyit, hogy eldönthessem: tudományosan megalapozott-e a csillagok állásából következtetni egyes eseményekre, de nem tartom az emberiséget elmebetegnek, hogy egy ostobaságra ennyi időt és energiát pazaroljon több ezer éve. Kell, hogy legyen valami oka ennek a lelkesedésnek – ha más nem, hát az, hogy az emberek valamilyen kapaszkodót keresnek, hogy jobban megértsék a világot maguk körül. Ha ez a módszer segít abban, hogy kevesebb legyen az elkeseredett, céltalan élet, akkor őszintén támogatom a létezését.





Én magam még soha nem fordultam asztrológushoz, nem is tudom, miért. Talán, ha tudnám, mi vár rám, elveszteném az egyik legértékesebb dolgot az életben: azt hogy izgalommal várjam a következő reggelt. Kétélű dolog tudni a jövőt – rengeteg előítéletet szül az emberben saját sorsával szemben, és megfosztja attól a képességétől, hogy intelligens és spontán módon dolgozzon fel egy éppen akkor előállt helyzetet. Nem, bennem működik egy műszer, ami mindig segít eldönteni, hogy kérdéseimre hol kaphatom meg a legpontosabb feleletet, és ez idáig még egyszer sem jelezte azt, hogy jóshoz vagy asztrológushoz kéne mennem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top