Ezo

Elizabeth Taylor és sokan mások

Mi a közös bennük?: Howard Hughes, Nicholas Conrad Hilton, Michael Wilding, Mike Todd, Eddie Fisher, Richard Burton, John Warner Taylors. Mind a hatan Elizabeth Taylor férjei voltak! Az elsõhöz még kiskorúként ment hozzá az utolsótól 50 évesen vált el.






Michael Wilding-gel
Magánélete mindvégig szerencsétlenül alakult. 17 évesen ment hozzá Howard Hughes-hoz, de a kapcsolat még egy évig sem tartott. Ezután élete leggyümölcsözőbb házasságát kötötte meg a Hilton-hotellánc fejével – alig 9 hónapig volt a felesége. Tőle a nagy korkülönbség miatt vált el. Michael Wilding angol filmsztárt két fiúgyermekkel ajándékozta meg, de ez a frigy sem tartott tovább 4 évnél. Végre igazán boldognak tűnt Mike Todd – filmproducer – mellett, akit repülőszerencsétlenségben vesztett el. Halála után, barátnője – Debbie Reynolds – férjével, Eddie Fisher táncdalénekessel vigasztalta magát.







Richard Burtonnal
Élete nagy szerelme csak utánuk következett: Richard Burtonnal a Cleopatra forgatásán ismerkedtek meg. Rengeteg filmben szerepeltek ezután együtt – ezek eredménye volt Liz két Oscar-jelölése –, de a sajtó inkább állandó civódásaiktól volt hangos.

Burton állandó alkoholproblémákkal küzdött, ami aztán közös ivászatokba csapott át. Egy idő után Liznek már nem volt elég az ital, gyógyszereket kezdett szedni.





Ekkor kezdődtek a veszekedések, a pletykák szerint ezek többször tettlegességig fajultak. A kijózanodás után a bűnbánat gyémántokat szült – pl. egy szív alakú Cartier tervezésű ékszer, melynek értékét 5 millió dollárra becsülik. Igaz ők sem bírták tovább tíz évig, de addig elváltak egyszer, hogy aztán újra összeházasodhassanak.







Jacko a jóbarát
Utolsó férjében, aki a politikai életből került ki, már a támaszt kereste: ő volt a lokálpatrióta John Warner Taylors, később Virginia állam szenátora. Vele sem bírta sokáig: 6 év után itt is bedobta a törülközőt. Ekkor 50 éves volt. Többé nem ment férjhez, pedig udvarlói továbbra is szép számmal akadtak.

A 80-as évektől szoros barátság fűzi Michael Jacksonhoz, aki minden nyilvános szereplésére elkíséri.





Porcelán bőrével és violaszín szemeivel megbabonázta a férfiakat, sokáig őt tartották a legszebb nőnek a világon. Fiatalságát a lesifotósok állandó figyelme alatt töltötte, ez nem csak kapcsolatait, hanem lelki egyensúlyát is tönkre tette. Élete delén már az alkoholelvonók gyakori látogatója volt. Emberek iránti szeretetét karitatív tevékenységben fejezi ki: lassan két évtizede elnöke Amerika legnagyobb AIDS ellenes szervezetének, és a rákkutatók részére is gyakran szervez pénzgyűjtést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top