nlc.hu
Ezo
A Vízöntõ és a Halak aszcendens

A Vízöntõ és a Halak aszcendens

A Vízöntõ lelki természetû jegy. Impulzív, befogadó. Az egyetlen zodiákus, amely emberalakot formáz. Országa Oroszország. Vonzza minden új technikai vívmány, különösen a számítástechnika.

A Halak a nagy transzcendens jegy. Énje felolvad a közösségben.

Ha nem tudod az aszcendensedet, klikkelj ide >>










A Vízöntő

Megjelenés:
A Vízöntő aszcendens általában magas termetet ad. Arca többnyire szögletes, homloka magas, tekintete élénk, érdeklődő. Mozgása könnyed. Érzékeny testrészei a boka, az alsó lábszár és a vegetatív idegrendszer. Visszértágulásra hajlamos.

Viselkedése, érzékeny pontjai:
A Vízöntő ura a Szaturnusz és az Uránusz. Ez utóbbi szélsőségessé teszi, hajlamossá az extremitásra. A Vízöntő aszcendensű ember mindig egyéni, eredeti. A mások által kitaposott út nem vonzza. Örökös újító, szeret mindent másképp csinálni, mint a környezete. Mindig egy lépéssel a divat előtt jár, külseje messziről felismerhetővé teszi. Szereti az egyedi, különlegesen szabott ruhákat, a meghökkentő színtársításokat, az érdekes anyagokat. Frizurája, sminkje sem átlagos. Ismerőseit gyakran meglepi hihetetlen, hajmeresztő ötleteivel. Nagyon flexiblis, kiszámíthatatlan. Bármikor képes váltani – munkahelyet, lakóhelyet stb. Az új helyzetekben gyorsan feltalálja magát. Érzelmi élete rapszodikus. Társát és hivatását későn találja meg. Nagyon erős a szabadságvágya, a merev szabályokat, kötöttségeket nehezen és rövid ideig viseli. Bár függetlenségre vágyik, szüksége van egy stabil párkapcsolatra. Partneréhez hűséges, ha “hosszú pórázra” eresztik. Ő az állandó ellenzéki, az örök forradalmár. Jó ötletei vannak, de a kivitelezés gyakran elmarad – az új, érdekes gondolatok bármikor eltéríthetik céljától. Jó műszaki érzékkel rendelkezik, érdekli a repülés, az elektronikai ipar, a számítástechnika – jó programozó.











Halak

Megjelenés:
A Halak közepes testalkatú. Arca kerek, homloka széles, ajkai kicsik. Alakja kerekded, végtagjai rövidek – állandó problémája van a túl hosszú ruhaujjakkal, kedveli a háromnegyedes szabást. Lábfeje széles. A halak hölgyek igen nőiesek, testüket a puha, lekerekített vonalak jellemzik. Járása lassú, bizonytalan. Érzékeny testrésze a lábfej.

Viselkedése, érzékeny pontjai:
A Halak aszcendensűek barátságosak, jószívűek, segítőkészek, önfeláldozóak. Ezt környezetük időnként kihasználja. Semmire sem tudnak nemet mondani – sem az anyagi, sem a lelki segítséget nem tagadják meg – ezért állandó idő- és pénzzavarral küszködnek. A Halak rendkívül érzékeny, könnyen megsértődik. Érzelmi élete intenzív, de érzelmeit sokszor nem tudja kifejezni, környezete rendszeresen félreérti a jelzéseit. Fontos számára a párkapcsolat, érzelmileg a maximumot adja. Jó partner és jó szülő. Mindenre odafigyel, megértő, mindig van ideje a másikra. A rend és a tisztaság megtartása azonban nem az erős oldala. Álmodozó, a világ realitásaira gyakran figyelmeztetni kell. A Halak kettős jegy, a fizikai és a lelki – szellemi élet kettősségében nem tudja megteremteni a szintézist. Képtelen dönteni – akár olyan egyszerű kérdésekben, hogy mit vegyen fel – ha a környezete vagy a körülmények nem kényszerítik döntésre, eljuthat a teljes tehetetlenségig. Az erős, határozott emberek társaságát keresi, másoktól várja a kezdeményezést. Rossz társaságba kerülve szenvedélybetegségre – alkoholizmus – hajlamos. Testalkata hízásra hajlamosítja, ezért korán érdemes rászoktatni a sportra. A vízi sportokat szereti. A víz közelsége, hullámzása megnyugtatja. (Halak kismamák már itthon is megpróbálkozhatnak a vízben szüléssel, mely lehetőséget nyújt a szülés – születés élményének sokkal mélyebb, bensőségesebb átélésére.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top