Ezo

Vénusz a Mérleg jegyében

A Mérleg jegyûek uralkodó bolygója a Vénusz, amely mûvészi hajlamokra determinálja az e jegyben szülötteket. Jelképe a felkelõ nap. A Mérleg értelmi jegy, egyensúlyra törekvõ. Mottója: "Én elemzek." A Skorpió a felforrt víz.

Ha nem tudod az aszcendensedet, klikkelj ide >>










Mérleg

Megjelenés:
A Mérleg aszcendensű ember testalkata arányos, arca szabályos, kerekded. Homloka domború, orra görögös. Tekintete szelíd, megnyerő. Nevetéskor a szájszögletben ún.: “vénuszgödröcskék” jelennek meg. Testformái gömbölyűek, hízásra hajlamos. Ha nem kifejezetten szép, akkor is kellemes benyomást kelt. A jó megjelenés igen fontos számára, mindig jólöltözött és a testápolásra is sok időt fordít. Érzékeny testrészei a deréktáj, a vesék, a mirigyek és a hólyag. Felfázásra hajlamos.

Viselkedése, érzékeny pontjai:
A Mérleg életében a legfontosabb a harmónia. Egyensúlyra törekszik munkájában és magánéletében egyaránt. Vonzódik a keleti tanok iránt, nyugodt és kiegyensúlyozott típus. Nagyon fontos számára, hogy megtalálja a társát, akivel stabil kapcsolatot alakíthat ki. Partneréhez messzemenően alkalmazkodik. A magányt nehezen viseli. A Vénusz fejlett szépérzékkel ajándékozza meg. Mind megjelenése, mind környezete harmonikus, rendezett. Lakásának berendezésére sok gondot fordít, bárhová melegséget varázsol. A pénzzel nem tud bánni, egy szép ruha, egy kiegészítő vagy egy csokor virág az asztalon fontosabb a számára, mint a spórolt pénz. Szereti a művészeteket, a táncot, a mozdulatot. Társaságkedvelő, kedves, szellemes társalgó. Igen jó diplomáciai érzékkel rendelkezik. Mivel kardinális jegy, alkalmas a vezetésre. A konfliktusokat kerüli, nehezen dönt, vagy hosszú évek alatt kiművelte a döntési képességét. Teendőinek elvégzését gyakran halogatja, jó ha gyermekkorban rendszerességre nevelik. Később a kedves figyelmeztetések segíthetnek, a durvaságot, éles hangot nem viseli el.











Skorpió

Megjelenés:
A Skorpió aszcendens középmagas vagy magas termetet ad. Nyaka rövid. Tekintete szúrós, éles szuggesztív. Beszélgetőpartnere gyakran azt érzi, hogy a másik a “veséjébe lát”. Szemhéját gyakran összehúzza, ilyenkor mély, függőleges ráncok jelennek meg a két szemöldöke között. Haja dús, gyakran sötét színű. A felsőteste arányaiban hangsúlyosabb, mint az alsó. Válla széles. Érzékeny testrészei az alhas, a nemi szervek, az orr. Nemi betegségekre hajlamos.

A Skorpió arcának tektonikája: a merev, hideg vulkanikus kőzet alatt a szellemi-forró lávarétege izzik. Ő az, aki erős intuíciója segítségével kikutatja mások gyengéit. A Skorpió a zsidó nép zodiákusa.


Viselkedése, érzékeny pontjai:
A Skorpió szuggesztív, erős hatást gyakorol a másik nemre. Életében igen fontos szerepet játszik a szexualitás, stabil párkapcsolat hiányában gyakran felelőtlenül váltogatott partnerekkel. A Skorpió aszcendensű személy zárkózott. Igen élénk lelki életet él, mindent érzelmi alapon ítél meg, de érzelmeit nehezen fejezi ki, a külvilág számára gyakran “fagyos” marad. Mindenre odafigyel, a legapróbb részletek is megragadják a figyelmét, jó a memóriája. Már gyermekkorában gyakran foglalkoztatja a halál, vonzzák a titkok, a misztika az okkultizmus. A végső kérdésekre – Isten, szabadság, halhatatlanság – keresi a választ. A tanulásban, munkában el tud mélyülni, de zavarja, ha kizökkentik a gondolatmenetéből. Végletes ember, az “arany középutat” nem ismeri. Kritikai érzéke igen fejlett, könnyen megtalálja a másik gyenge pontját; véleményét élesen, csípősen közli, sokszor akaratlanul is megbántva környezetét. Öntudatos, határozott. Gyengébb emberek közé kerülve öntudatlanul is átveszi a vezetést. Tudja, hogy mit akar, a célhoz vezető úton felmerülő akadályokat előre látja. Kitartó, általában megvalósítja az elképzeléseit, melyekhez makacsul ragaszkodik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top