Ezo

Mit mutat a kártya 2004-re?

Három kártyacsomagot használtam, hogy megtudjam a jövõt. A kártyahúzást egy rövid meditáció elõzte meg, melyben arra kértem a Segítõket, hogy olvasóink számára adjanak egyetemleges iránymutatást a 2004. évre. Elõször a Tarot kártyából húztam.

A kihúzott lap: AZ IGAZSÁG.
Az igazság kártyája a Mérleg jegyével analóg.





Útmutatás
Ügyelj a mindennapi életben a benső egyensúlyodat veszélyeztető helyzetekre. Határozd meg, milyen feltételek között tudod újra megtalálni a harmóniát. Valósítsd meg fokozatosan ezt a feltételt az élet minden területén.

Javaslat
Fordíts rendszeresen időt a belső egyensúlyodat megszilárdító meditációra. Lélegezz be a Hara-központba (egy tenyérnyivel a köldök alatt), helyezd oda saját valódat.

Jelentése
Az igazság egy magas szintű rendező elv szempontjából, az ellentétek egysége, egyensúly, erkölcsi tisztaság, kedvesség, méltóság, becsületesség, törvény, önzés, elvtelenség, igazságtalanság, előítélet, az egyetértés hiánya, makacsság.
Jelentése jóslásnál.

Bátorság, állhatatosság, meggyőző erő, energia, eltökéltség, elszántság, dac, cselekvés. Tudomás a kísértésekről, és a leküzdésükre rendelkezésre álló szellemi és fizikai képességünkről. Magabiztosság, vele született képesség, hevesség, fizikai erő. Hősiesség, férfiasság.

Fordított jelentés
Gyöngeség, kicsinyesség, tehetetlenség, betegség, zsarnokság, a hatalommal való visszaélés

Üzenete olvasóinknak
A harmónia megtalálása, a mérleg nyelvének kiegyensúlyozása ebben az évben különösképpen feladatod. Az anyagiakban is igaz ez, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Ne most vegyél fel kölcsönöket, inkább arra rendezkedj be, hogy helyreálljon igényeid és lehetőségeid között is az egyensúly. A párkapcsolatban mindig igaz a mondás, amire most különösen figyelned kell: azt kapom, amit megérdemlek! A királyfi (királylány) abban a békában van elrejtve, aki ott kuruttyol melletted. Észre kell venned benne a nemes vonásokat, és ajkadig emelni, hogy megtörténjen a csoda.






Mit üzen a cigánykártya?


A cigánykártya összetett szimbólumrendszere sokak számára túl triviálisnak látszik, pedig mélységeit is fürkészhetjük. Olvasóinknak erre az évre az Ellenség kártyáját küldte az Univerzum.

Az Ellenség nem csupán az ellenségedet jelenti, hanem mindazt személyesíti meg, amitől félsz, amit tudod, hogy nem kerülhetsz el. Az ellenségre azt is mondjuk, a sorskarma lapja. Mi az a dolog, amitől rettegsz? Azt vonzod magadhoz. Mi az a dolog, amiért naponta könyörögsz, hogy ne következzék be? Annak megtörténtéért imádkozol. Számold fel félelmeid árnyoldalát, hogy ellenséged – rejtegetett belső haramiád – előléphessen a napfényre, és megmutathassa igazi arcát. Az ellenség ellenféllé nemesedhet. Meg kell küzdened vele, de ha szembe tudtok nézni, felmérheted az erőviszonyokat. Saját magaddal szemben csak úgy győzhetsz, ha fejet tudsz hajtani önnön nagyságod előtt, ha el tudod fogadni az ellenség álláspontját is. Ez a lap hozhat neked nyílt, vagy rejtett konfrontálódást, amit meg kell tanulnod kezelni. Munkahelyen, magánéletben egyaránt tanulj meg nyíltan félelmek nélkül kommunikálni. Az Erőszakmentes kommunikációs tréninget ebben az évben érdemes lehet elvégezned.


A Symbolon kártya üzenete





A kártya mintha harmóniát teremtene az előző két lap között, mintha megmutatná a kulcsot ahhoz, mit is kezdjünk egy igazságos ellenséggel. A 7. kártya a Partner. Ura ennek is a Mérleg. A kártya mutatja a másik embert, kapcsolatot, kiegyenlítődést, a tükröt, kiegészülést, tehát a “jobbik” felünket.

Férfi és nő.
Ha férfi vagyok, akkor a másik oldalamat először a nőnél keresem. Ha nő vagyok, akkor fordítva cselekszem. Képünkön a nő és a férfi egymással táncol, mert örülnek, hogy megtalálták (és megszerették) egymást. Ez természetesen a szerelemről alkotott romantikus elképzelésünknek felel meg. Hogy ez a tánc nem tarthat örökké, azt már az istenek eldöntötték. Itt azonban még harmóniában vannak. Mindkettő a másik arcában szemléli önmagát.

A probléma.
Ebben a pillanatban nem vagy kész arra, hogy a másik által nyújtott tükörbe nézz, és azt, amit ott meglátsz, sajátodnak ismerd fel. Ez a kártya arra szeretne emlékeztetni, hogy nem akarod a másik által küldött üzenetet elfogadni, inkább elzárod magad tőle, és azt gondolod, hogy ő a károdat kívánja. Nem akarod meglátni, hogy a másik csak saját másságodat juttatja kifejezésre!

Út a problémán keresztül
Az út abból áll, hogy meg kell tanulnod megérteni magadat a másik tükrében. Tehát kapcsolatba kell lépned vele, fel kell ajánlanod a másiknak a megbékülést (egymás megértését). Egyedül nem érheted el célodat! Utadon szükséged van valakire, aki kinyitja szemedet.

Eredmény
Újra megtaláltad magadat a másikban, külső és belső partnereddel újra egyensúlyban, összhangban vagy.

A 2004. évben rád vár
Szembenézés félelmeiddel, valódi önmagaddal egy társon, partneren keresztül, aki lehet a kedvesed, a főnököd, vagy valaki, aki tanítóként szegődik melléd, mutatni másik arcodat. Nehéz lesz elviselned, de fel kell fakasztanod szereteted forrását, és felfedezni benne egykori, vagy eljövendő magadat. Segítenek ebben a művészetek, bármilyen ágban. (Harcművészet, táncművészet, képzőművészet, stb…)

A kártyavető Bucher Katalin minden kedves HarmoNet és NLC olvasónak szeretetteljes és harmonikus 2004-es esztendőt kíván!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top