Ezo

Az asztrológia és a pszichológia kapcsolata az ember személyiségében

Az asztrológia hasonlósága a pszichológiához abban rejlik, hogy mindkét tudomány azokat a rejtett mozgatórugókat firtatja, amelyek segítségével mindennapjainkban eligazodunk, s egy-egy helyzetre utánozhatatlan, s egyedi módon reagálunk.

Bizonyos törvényszerűségek is megfigyelhetőek az emberi életben, ismétlődő periódusok, tanító jellegű időszakok, amikor mintha minden történés azt szolgálná, hogy vegyünk észre végre valamit.

Az asztrológia és a pszichológia is – igaz, más-más eszközökkel – egyaránt segítséget nyújt abban, hogy önismereti munkával rájöjjünk arra, mely pontokon vannak még tanulnivalóink. Horoszkópunkat ismerve rájöhetünk, hogy melyek azok a sorskönyvi parancsok, amelyeket általában szüleink hagynak ránk, mintegy „örökségképpen”, s amelyeknek gyakran – tudattalanul – egész életünkben engedelmeskedünk.

A különböző jegyek különböző pszichológiai „játszmákra” hajlamosak, ám nincs olyan ember, aki tisztán hordozna egy-egy archetípust. Így valószínűleg nem egy játszmát játszunk életünk során, hanem többet, s gyakran egy pillanatig sem tart, amíg váltunk egyikről a másikra.

Lássuk, hogy lélektani harcaikban, mely módszerekkel „operálnak” a különböző típusú emberek – még egyszer hangsúlyozva, hogy tiszta típusok nemigen fordulnak elő az köztünk, inkább egyes típusok keveredése figyelhető meg minden esetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top