Ezo

Holdállások

Kíváncsi vagy, hogyan befolyásolja a napodat a Hold állása? Földünk egyetlen természetes kísérõjérõl szóló sorozatunkban ezúttal a bolygó állásainak hatását foglaltuk össze.






Föld körüli keringése során mindig csak az egyik oldalát fordítja a Nap felé. A Hold  Egy teljes kört általában 28 vagy 29 és fél nap alatt tesz meg. Telihold után fogy a Hold körülbelül 13-15 napig. újholdtól növekszik a Hold, és rendszerint 14 és fél vagy 15 nap elteltével újra teljes erejében pompázik a telihold.






Telihold


A Nap és a Hold egymással szemben áll, a Nap fénye megvilágítja a Holdat. A Hold ereje teljében van. A szőnyeg alá söpört, altatott ügyek ismét napvilágra kerülnek, a nagyfokú érzelmesség nyugtalansággal párosul. Telihold előtt egy-két nappal az emberek már feszültek, erőszakosabbak, megnő a balesetek, a közlekedési dugók száma, a kutyák jobban harapnak, és sokan álmatlanul forgolódnak. A Telihold idején felszínre kerülnek a legrosszabb tulajdonságaink. Viszont a testünk több kalóriát éget el.






Fogyó Hold


Telihold után következő szakasz, amikor a Hold árnyoldala válik nagyobbá. A fogyó Hold olyan, mint a kilégzés. A test frissebb, energikusabb, a víz és a salakanyagok leadása könnyebb. A fogyó Hold idején kezdett dolgokat könnyebben elvégezhetjük, de közben számtalan változással kell számolnunk, vagy önmagunk fogjuk terveinket menet közben átalakítani. De az eredmény tartósságában sem bízhatunk.






Újhold


A Hold a Föld és a Nap között áll, és éjsötét hátoldalát fordítja felénk. Hatása kevésbé érezhető, de kiváló az újrakezdésre. A pszichológiai energiák feltöltődnek, és új esélyt kapunk a sorstól. A szervezet méregtelenítő készsége erőteljes, könnyebben megy a böjtölés, a rossz szokásoktól is egyszerűbb megszabadulni. Újhold idején szinte mindenkinek van valamilyen panasza, ilyenkor növekszik az áruházakban a reklamációk száma. Aki ezen a napon döntő elhatározásra jut, és megteszi az első lépést, sikerrel járhat.


Növő Hold

Egyre több holdfelszínt világít meg a Nap. Ez az időszak a regeneráció – amit elkezdünk, azt változtatás nélkül, az eredeti terveket követve vihetjük véghez. Az eredmény tartósságában és sikerében pedig biztosak lehetünk. A növő Hold olyan, mint a belégzés, ilyenkor felszedjük és elraktározzuk az energiát, de a betegségből, sérülésből sokkal gyorsabban felépülhetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top