nlc.hu
Ezo
Az ezotéria nagy csalásai

Az ezotéria nagy csalásai

Soha ennyi látó, szellemidézõ, kártyavetõ és asztrológus nem volt még, mint napjainkban. Az egykor csak beavatottak számára elérhetõ okkult tevékenységet ma egyre többen ûzik üzletszerûen.

Rengeteg a csaló, ezért nem árt óvatosnak lenni!





Éppen az egyik szerkesztőségbe siettem, amikor az utcán összefutottam évek óta nem látott újságíró kolléganőmmel, aki miután jól kipanaszkodta magát, közölte, hogy rövidesen látó és kézrátétellel gyógyító lesz. Megkérdeztem tőle, mikor jött rá, hogy rendelkezik ezekkel a képességekkel. Lebiggyesztett szájjal válaszolta, ez lesz a legjobb megoldás a pénztelenségére.
A hallottakon nem tűnődhettem sokáig, mert fél óra múlva telefonált egy ismerősöm, aki jól menő, emelt díjas telefonos jövendőmondó szolgáltatást üzemeltet. Örömmel újságolta, hogy a népszerűsége folyamatosan emelkedik, egyre-másra kapja a jól fizető megbízásokat a különböző céges rendezvényekre. Úgy döntött, ezentúl viszi magával a lányát is. Megkérdeztem, hogy milyen minőségben. Természetesen ő is kártyát vet, tenyeret elemez majd, vagy ha horoszkópra van igény, akkor asztrológusként ténykedik, felelte. A szám is tátva maradt a csodálkozástól, mert ismerem a lányt, akinek fogalma sincs a tenyérben futó vonalakról, a tarot lapjairól vagy a csillagok állásáról. A válasz: úgysem tudják ezt azok, akik tanácsért fordulnak hozzájuk! Majd nyomja a szokásos szöveget, a család meg dőzsölhet a bevételből.


Kapaszkodó nélkül 






 Gyanús jelek


 
Kerüld őket, mert hamisak:
• Az asztrológust, aki nem pontosítja be a születési időt, és nem sorol fel legalább 5-6 életeseményt, amely már korábban megtörtént veled.
• A tenyérelemzőt, aki nem nézi meg a kézfejet, a körmöket, az ujjak formáját.
• A jóst vagy az ezoterikus „szakembert”, aki valaki ellen uszít.
• A kártyavetőt, aki a kártya emelése előtt ártatlanul kérdezősködik.
• Az ezoterikus tanítót, aki vadássza a tanítványokat, és nem azok keresik meg, kérik fel őt a tanításra.
• A jóst, aki a saját nézeteit tartja az egyetlen igaznak, szerinte minden más „rossz útra” vezet.
• Ha valaki fanatikus, misszionárius, inkvizítor vagy önsanyargató szerepet játszik előtted.
• Aki úgy fogalmaz, hogy félelmet kelt benned.
• Aki kérkedik adottságaival, és nagy gyógyítónak vagy látónak tartja és tartatja magát.
• Aki azt hirdeti, neki már nincsen karmája, ő már csak könyörületből van az emberekkel.
• Aki magához köti a tanítványait, a vendégeit, és nem segíti elő önállósodásukat.
• Aki szexuális kapcsolatot kezdeményez vendégeivel.
• Aki nem ismeri be, ha valamire nem tudja a választ.







Általános jelenségről van szó, nemcsak Magyarországon, hanem a kelet-európai régióban is, ahol most robban az „ezoterikus bomba”. Ennek elsődleges oka, hogy ebben a térségben az okkult tudományok évtizedekig hozzáférhetetlenek voltak, sőt, azt a kevés embert, akik ezzel foglalkoztak, üldözték. A másik ok, hogy a világ olyan szakaszba érkezett, amikor az emberek kapaszkodó nélkül maradtak. A munkanélküliség, a magány, a depresszió hatására sokkal többen töprengenek életük céljáról és az emberi lét értelméről, mint korábban. Az ezotéria évezredes tanításai valóban megadhatják a választ a kínzó nyugtalanságot okozó kérdésekre, hiszen pontosan leírják azt az ösvényt, amely kivezet a válságból, és megismertet az egyén szellemi fejlődésének végső céljával. De sajnos nagyon kevesen vannak azok, akik ezt valóban ismerik. Viszont egyre több a csaló, akiknek fogalmuk sincs az okkult tudományokról, és akik valójában nem akarnak mást, mint gyorsan pénzt keresni.


Feledve a törvényt

Az ezoterikus divathullámot meglovaglók egyáltalán nem foglalkoznak az ezotéria alaptételével, az ok-okozat törvényével. Nem törődnek azzal, hogy a csalásokért a sors nagy számlát nyújt majd be nekik. A jelen pillanat és a pénz érdekli őket. Mi pedig, ha csak a pénzünket veszítjük, és komolyabb bajunk nem esik, örülhetünk. Nem úgy, mint Kati. Ő azok közé a naiv lányok közé tartozott, akik azt hitték, hogy a hetilapban szereplő látóasszony biztosan érti a dolgát. Miután felkereste a középkorú boszorkányt, a mindennapjait a félelem járta át. A látóasszony tekintete tízezer forintért elrévedt a semmibe, és közölte, ha Kati nem megy hozzá a jelenlegi kedveséhez, soha többé nem lesz partnere. A szerencsétlen lány éppen szakítani akart betegesen féltékeny, verekedős barátjával. Ám a jósnő szavaitól annyira megrémült, hogy még másfél évig tűrte az ütlegeket, végül úgy döntött, mégis jobb lesz egyedül, mint Lacival. A szakítás után egy hónappal megismerkedett Lucianóval, akihez feleségül ment, és első babáját várja olaszországi otthonukban.


Folytatás az ágyban…

Gombamód szaporodnak az ezoterikus klubok, ahol nagy népszerűségnek örvendenek a fiatalabb férfi előadók. Ezek a férfiak – tisztelet a kivételnek! – nem annyira az ezotéria, mint inkább az erotika titkaival ismertetik meg a női hallgatóságot. Ezekből a férfiakból a nők csinálnak félisteneket, akiket rendszerint csillogó szemmel, áhítattal hallgatnak, aztán az előadás végén nemcsak kérdésekkel, hanem telefonszámokkal is bombáznak.





„A 33 évnél fiatalabb férfiak, akik az ezotéria területén működnek, garantáltan nem küzdenek hódítási vagy szexuális problémákkal – meséli az a sármos fiatalember, aki ismert személy az ezotéria világában, és aki érthető módon ebben a nyilatkozatában névtelenséget kér. – Már az előadás közben látni, hogy ki az, aki később megkeres, és nem a titkos szellemi tanokra, hanem az ágybéli folytatásra kíváncsi. Az első időben kimondottam hízelgett a hiúságomnak, hogy a nők felkínálkoztak. Megdöbbentem, hogy csoportos szexre is vállalkoztak, amit persze kihasználtam. Ám mint mindent, ezt is meg lehet unni. Belefáradtam a hajnalban jövő vad sms-ekbe, abba, hogy a lábam elé vetik magukat, és ha nem vagyok kapható, bosszúért lihegnek. A mostani telefonszámom titkos, állandó barátnőm van, akivel jól érzem magam, és megpróbálok ellenállni a kísértésnek…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top