Ezo

Túloldal – Spiritualitás és (transzperszonális) pszichológia a nõi lélek tükrében

Egy új, rendhagyó olvasói rovat megszületésének lehetsz most tanúja, sõt aktív résztvevõje, mivel az itt megjelenõ írásokat elsõsorban a ti leveleitek, kérdéseitek, világnézeti kétségeitek, velem-velünk megosztott különös élményeitek hivatottak inspirálni.





Ahogy azt a rovat címe – TÚLOLDAL – is sejteni engedi, itt a hétköznapi „konyhapszichológián”, és a sokszor már agyonpufogtatott ezoterikus frázisokon túlmutatva – egyfajta útjelzőként – igyekszünk felvillantani ma még szokatlan pszichológiai elméleteket és akár metafizikai igazságokat. Mert hiába az X-akták hangzatos szlogenje, miszerint „az igazság odaát van”, semmire nem megyünk vele, ha azt a nehezen felismert igazságot nem tudjuk a hétköznapi életünkben érvényesíteni: a láthatatlanból a láthatóba átmenteni és alkalmazni.


Természetesen nem azt ígérjük, hogy bonyolult, „karmikusan terhelt” magánéletbeli problémákra, vagy évek óta tartó spirituális útkeresésed kérdőjeleire itt majd egyből megtalálod a kinyilatkoztatásszerű VÁLASZT. (No, de az sem kizárt…) Amit én tehetek, és szívesen teszek, az „csak” annyi, hogy segítek együttgondolkodni, megoldások után fürkészni a felvetett problémával kapcsolatban. Akár megosztva közel 20 éve tartó önismereti bukdácsolásaimnak, minden szellemi „elszállásomnak”, testi-lelki válságaimnak öniróniával fűszerezett tapasztalatait.


Igazából nekem sem mondhatta meg soha senki, hogy mit tegyek, hogyan gondolkodjak, akármilyen mély gödörből pislogtam megváltásért az ég felé. Mert ha kétségbeesésemben átmenetileg el is hittem, hogy ez vagy az most a SEGÍTSÉG, csak az vált életemben valódi értékké, tőlem már el nem vehető bölcsességgé, amiért makacsul én küzdöttem meg. Mivel még csak most kezdem pszichológiai tanulmányaimat, a válaszokat időnként a Nők Lapja Cafe kiváló szakértőivel, az emberi sors sokoldalú ismerőivel „összebeszélve” írom majd. Ugyanakkor a honlapon még nem ismert személyek: önsegítő civil szervezetek, pszichológiai és szellemi irányzatok képviselői, stb. is szót kaphatnak az adott téma kapcsán. Hiszen bizonyos esetekben cél lehet az is, hogy akár több szempontból is körüljárjunk egy kérdést, hogy neked, kedves Olvasó, a személyre szabott válasz ne legyen túl „szűk”. Vagyis szabadon tudj dönteni, hogy számodra melyik megközelítés most a leginkább testhezálló és előrevivő.
Rajta hát, ragadj tollat, illetve klaviatúrát, és engedd ki a gőzt! Sokszor ez már önmagában segít. Örömmel fogadok érdekes, tanulságos történeteket is!








Domján Anita
Lehetséges, hogy sokakat éppen a te sztoridban rejlő felismerések döbbentenek rá valami fontos meglépendőre. Remélem, hogy itt, a TÚLOLDALBAN különösen érzékelhető lesz majd az a spirituális törvényszerűség, miszerint nemhogy idegenek, hanem egymás életében tükröződő sorstársak vagyunk a karma-tenger viharában. Ezért van, hogy sokszor még az okos barátoknál, elvont tanácsokat osztogató lelki segítőknél is nagyobb támaszt tud nyújtani az, aki csak pár lépéssel botorkál előrébb a próbák megtételében.


És a humor, igen, az önmagunkra kívülről ránevetés képessége számít igazi „gyógyírnak” ott, ahol a lélek hajlamos beletekeredni a válogatott világfájdalmakba és önigazoló, újabb és újabb szenvedéseket gerjesztő játszmákba. Úgyhogy akármilyen velős, „túlvilági” témákat boncolgatunk is majd, akármennyire mélyre ásunk a psziché mélységeibe, egyvalamire nagyon fogok ügyelni: ne legyünk halálosan komolyak, mert még úgy maradunk…


Viszlát a TÚLOLDALON!
Üdv:
Domján Anita


Anitának a következő címre tudsz írni: tuloldal@nlcafe.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top