nlc.hu
Ezo
Novemberi holdnaptár

Novemberi holdnaptár

Jelentkezz be a fodrászhoz 21-23 között, karácsonyi bevásárlólistát pedig 29-én tanácsos összeállítani. A hónap elején, 2-án érdemes életmódot változtatni. Holdnaptárunk jótanácsai átsegítenek az élet buktatóin!

 Kattints a napokra, hogy megtudd, mit tartogat számodra a Hold!
 Fogyó Hold
Nov. 01. Mérlegben
 Újhold
Nov. 02. Skorpióban

 Növő Hold
Nov. 04-05. Nyilasban
Nov. 06-07. Bakban
Nov. 08-09. Vízöntőben
Nov. 10-11. Halakban
Nov. 12-13. Kosban
Nov. 14-15. Bikában

 Telihold
Nov. 16. Bikában

 Fogyó Hold
Nov. 17-18. Ikrekben
Nov. 19-20. Rákban
Nov. 21-23. Oroszlánban
Nov. 24-25. Szűzben
Nov. 26-28. Mérlegben
Nov. 29-30. Skorpióban

FOGYÓ HOLD

November 1., a Mérlegben

Ne kezdd újra a régi szerelmeddel a viszonyt! Ne is találkozz vele, mert hiába hiszed azt, hogy erős vagy, amikor meglátod, elgyengülsz, és újra átélheted mindazt a fájdalmat, bánatot, amit régen.

ÚJHOLD

November 2., a Skorpióban

Itt az ideje, hogy változtass az életmódodon. Bármilyen stresszesek a napjaid, mostantól kerülnöd kell azokat az ételeket, amelyek az egekbe emelik az inzulinszintedet. A sport pedig a legjobb módja a feszültség levezetésének. De ne este eddz, hanem reggel vagy délutánonként, mert a mozgás úgy felpörget, hogy utána nehezen jön álom a szemedre.

NÖVŐ HOLD

November 2., 3. a Skorpióban

Ne nézz érzelmes, érzelgős filmeket, és ne olvass romantikus szerelmi történeteket sem, mert a mai napon ez nincs jó hatással a lelkedre. Inkább jöjjön egy krimi vagy ezoterikus történet, vagy megvehetnéd a Szerelemhóhér című könyvet, amely színtiszta pszichológia, és a párkapcsolati buktatókról szól. Kortyolj el este egy pohár vörösbort, és elalvás előtt gondold végig, hogy mit csináltál aznap. Szinte lásd kívülről magad, és pontosan tudni fogod, hogy min és hogyan kell javítanod.

November 4., 5. Nyilasban

A láb most könnyebben formálható, és szebb lesz a vádli, erősödik a boka, ezért ha nem jársz edzőterembe, vagy az égvilágon semmit sem sportolsz, legalább a reggeli fogmosáskor állj 1-2 percre lábujjhegyre. Ne hagyd ma ki a nyereményjátékokat, mert valahol tiéd lehet a fődíj. Viszont azt jól teszed, ha kihagyod a shoppingolást, mert nemcsak elverheted minden pénzed, hanem még adósságot is csinálhatsz.

November 6., 7. a Bakban

A szaunázás tisztítja nemcsak a bőröd, hanem a lelkedet is. A hőségkamrában üldögélést kezdd az alsó polcon, és a három izzadás között először langyos vízzel, majd hideggel hűtsd magad. Kényeztesd a hajad, vigyél fel a szaunázás előtt, a száraz hajra olívás pakolást, így a hatóanyagok jobban beépülnek a fejbőrbe és hajszálakba. Készíts el a franciák kedvenc eledelét, a hagymalevest: pirított hagymára önts marhahúslevest és pici bort, adj hozzá kucsmagombát, és kis lángon, 20 percig forrald. Pirítóssal tálald.

November 8., 9. a Vízöntőben

Amit ma teszel másokért, duplán számít! Menj jótékonysági rendezvényre, szállj be adományozó programba, és mélyíts el egy barátságot úgy, hogy meghallgatod közeli ismerősödet, de nem adsz neki tanácsokat. Amivel vagy akivel elégedetlen vagy, annak röviden és egyenesen mondd meg a véleményed. Ne képzeld azt, hogy ki fogják találni a gondolataidat, és így fordulnak majd jobbra a dolgok.

November 10., 11. a Halakban

A lelki antennáid szuper jól működnek, ezért pontosan érezni fogod, hogy a környezetedben ki mit gondol. Figyelj a gyomor, a köldök körüli terület viselkedésére, amely ha „összeugrik”, azt üzeni, hogy negatív kisugárzású, ártó szándékú emberrel van dolgod. Vagy éppen azt, hogy ne tedd meg, amire készülsz. Nem baj, ha a tudatlant is játszod, és csodálkozó arckifejezést vágsz mindenhez, mert így akár titkokat is megtudhatsz.

November 12., 13., a Kosban

A kádban való lubickolást cseréld fel tusolásra, mert ez kevésbé szárítja a bőrödet. Szerezz be olyan tusfürdőt, szappant, amely nem habzik, mert ezeknek magas a glicerin- és olajtartalmuk, így a fürdés során „visszazsírosítják” a bőrödet. A piros színű gyümölcsök, zöldségek a nyerők, amelyeknek A-vitamin- és ásványianyag-tartalmát jobban beépíti a szervezeted. Gondolj meg minden szót, mielőtt kimondod, mert elhamarkodottan ítélhetsz, vagy lényeges dolgot kapkodsz el.

November 14., 15. a Bikában

A hűtőszekrényedet pakold tele tejjel és joghurttal. A bennük található kalciumra a napfényszegény hónapokban vagy a szoláriumozás idején mindennél nagyobb szükséged van. Ráadásul jót tesz a csontjaidnak is. Ha nem szereted a tejet, akkor legalább vajazd vastagabban a kenyered. Most vásárolj ajándékot, mert az ízlésed tökéletes. Párkapcsolatban próbáld meg a féltékenységed legyőzni!

TELIHOLD

November 16., Bikában

Ha a párod mogorva és szótlan, az még nem azt jelenti, hogy neked feltétlenül faggatnod kell őt. Valószínűleg olyan stressz érte, amelyet nem kíván veled részletesen elemezni, és szeretné magában feldolgozni. Ezért ha nem akarsz veszekedést, hagyd őt békén. Mikulásra megtanulhatnál házi mézes puszedlit sütni, vedd hát az irányt egy könyvesbolt felé, és szerezd be a tészták és linzerek sütésével foglalkozó irodalmat. Ha a mai napon képes vagy böjtölni, akkor gyorsabban szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól.

FOGYÓ HOLD

November 17., 18 az Ikrekben

Ha még nem vagy szerelmes, most garantáltan az leszel. Megismerkedhetsz az álomherceggel, de a kapcsolat lassabban alakul, mint ahogy ez a szerelmes regényekben előfordul – viszont akár életre szóló lehet. Kedvenc témája a pénz és a munka, a szakmai előrejutás. Keserű csokiból nassolhatsz néhány kockát, és ne hagy ki a bécsi kávét sem. Figyelj oda az egyik idősebb hozzátartozódra, akinek gondoskodásra, szeretgetésre van szüksége.

November 19., 20., a Rákban

Rendkívüli lelki érzékenység jellemző ma rád, könnyen meghatódsz, és ha valaki csak egy kicsit jó hozzád, máris hálás vagy, és könnyek szöknek a szemedbe. A fantáziád is meglódul, és hajlamos leszel olyasmit képzelni valakiről, amivel nem rendelkezik, ami azért veszélyes, mert amikor kiderül az igazság, te érzed csalódottnak magad. Próbálj meg a realitások talaján maradni. Takarítsd ma ki a lakást, vegyél új ágyneműt, és a konyhádba is érdemes körülnézni, mert kiderül, hogy néhány új felszerelésnek igazán hasznát vehetnéd.

November 21., 22., 23. az Oroszlánban

Most keresd fel a fodrászt! Találkozhatsz ma egy olyan személlyel, akinek az arroganciája, a tülekedése megdöbbent. Ezt ne hagyd szó nélkül! Az eszed most úgyis gyorsan vág, és a szókincsed is gazdag, azonnal tedd őt helyre. Szerelmi kapcsolatodba, ha nem akarod, hogy ellaposodjon, akkor vigyél egy kis színt, izgalmat, és legalább szervezz egy közös programot – persze kettesben.

November 24., 25., a Szűzben

Lakj jól, és hagyd meg a müzlit, a diétás kekszet, az almát a madaraknak. Falj be egy jó nagy tejfölös lángost, és máris más színben látod a világot. Itt az ideje a kabát, sapka, sál és kesztyű beszerzésének, valamint a masszázsnak. Ma rejtélyesnek találod valaki viselkedését, és nem is tudod, hogy mi baja. Ha sokszor használja a haver szót, akkor fogj gyanút, mert lehet, hogy nem alkohol-, hanem rendszeres fűfogyasztó.

November 26., 27., 28. a Mérlegben

A hosszú távú célkitűzések ideje jött el, és talán az út elején nehéz lesz betartani mindazt, amit elhatároztál. De ahogy telik az idő, úgy érzel majd több örömet, és a buktatók is kisebbek lesznek. Vigyázz sokkal jobban az értéktárgyaidra, a pénzedre, és állj ellent a csábításnak, hogy hitelkártyára vásárolj, mert később nehezen tudod törleszteni.

November 29., 30. a Skorpióban

Készítsd el a nagy karácsonyi bevásárlólistát, és indulj szemrevételezésre. Most ugyanis olyan előnyös helyzetben vagy, hogy ugyanazt több helyen, és egyre alacsonyabb áron megkaphatod. Ne felejtsd el a jövő évi naptárt is beszerezni. A legtökéletesebb téli kiegészítő sport az úszás, ami erős tónust ad a hát-, a mell- és a hasizmoknak. Ráadásul jobb lesz az állóképességed, és a télen egyetlen vírus sem tud kiütni. De előtte vegyél egy szupertrendi úszódresszt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top