Ezo

Egyes archetípus

A tizenkét arkangyali rendbõl te az egyes rendbe tartozol Daskalos tanítása szerint. Megismerheted a rendedhez tartozó szám archetipikus minõségeit, és áttekintést adunk a számarchetípushoz társított erényekrõl és negatív egoreakciókról is.





• Arkangyali rend: Mihály

• Jelkép: pont

• Szín: vörös

• Erények: magabiztosság, nyugodt meggyőződés, személyes erő, öntudatosság, önérvényesítés, kezdeményezés

• Egoreakciók: düh, ítélkezés, hibáztatás, erőszak, uralkodás, makacsság, áldozattá válás, alázatos viselkedés, passzivitás, tehetetlenség, függés, halogatás

Mihály, szanszkritul Ma-ha-el (Nagy Isten), a hő, a fény és a tűz minden formájának az ura, mind fizikai, mind metafizikai értelemben. Fizikai testünkben Mihály uralja az anyagcsere-folyamatokat és a velük kapcsolatos hőtermelést. Lelki értelemben akaratunk mozgósítója, amely által lehetővé válik, hogy nyugodt erővel, tudatosan cselekedjünk belső lényünk csendjéből.


Mihályt hagyományosan szellemi harcosként ábrázolják, „akinek tüzes a szíve”. Az ő energiája tölti meg az egyes számarchetípust. Az egyes az eredeti állapot, minden kezdet forrása, jelképe a pont. Az egyesben lakozik a kezdeményezés, a személyes hajtóerő, az önérvényesítés, az individualizmus, a függetlenség és az erélyesség. Az egyes spirituális oldala tartalmazza minden kreatív cselekedet tüzét, a személyes erő energiáját és az akarat erejét.


Az ego gyakran eltorzítja az egyes archetípust, hogy saját, félelemmel teli céljainak szolgálatába állítsa. Reagálásának pöffeszkedő változatában olyan negatív elementálokat teremt, amelyek sötét maszkot húznak az egyesre: dominancia, hibáztatás, fenyegetés, ítélkezés, agresszió, sőt még erőszak is. A leeresztett változat sötét maszkja az áldozattá válás, függés, passzivitás és a tehetetlenség. A Mihály rezgésére való ráhangolódással visszaszerezhetjük az ember Valódi Énjéből eredő, igazi erő nyugalmát. Amikor így teszünk, elvesszük az energiát a haragelementáloktól. A Mihály rezgéstartományát leginkább megközelítő szín a vörös.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top