Ezo

Márciusi holdnaptár

A hónap elején szerelem, a végén pedig egy napfogyatkozás teheti felejthetetlenné a márciust. Élj ebben a hónapban is holdnaptárunk segítségével, hogy könnyebben vedd az akadályokat!

Növő Hold

Március 1. a Halakban
Váratlan eseményekben bővelkedik a mai nap. Szerelembe eshetsz egy olyan személlyel, akiről azt hiszed, hogy különleges, miközben te vagy egyedi és eredeti. A titkos szerelmi kapcsolatok napvilágra kerülhetnek, aminek botrányos következményei lesznek.

Március 2-3. a Kosban
Műtéti beavatkozásra, vérvételre, egyéb laborvizsgálatra kiválóak ezek a napok. A futás vagy a kocogás sem lenne kínszenvedés, inkább könnyűnek és élvezetesnek éreznéd. Képes vagy a dolgok mögé látni, az összefüggések ismeretében pedig jobban megítélhetsz helyzeteket, embereket. Egyszerűen megérted, hogy mi miért történt, és ez elfogadóbbá is tesz téged. Kolléga vagy osztálytárs kíméletlen kritizálása megsérti érzékeny lelkedet, de közben tanulsz belőle, és többet nem követed el ugyanazt a hibát, amit most a szemedre vetnek.

Március 4-5. a Bikában
Olyan éhes leszel mint a farkas, de próbáld magad kordában tartani, mert ezekben a napokban szinte még a levegővétel is hizlal. A szenvedély terén most a gyakorlatra helyezd a fő hangsúlyt, ne csak beszélj vagy ábrándozz az ölelésről, a szenvedélyes csókokról, hanem kezdeményezz, ezzel pörgetheted fel a saját és a választottad adrenalin szintjét is. Valaki váratlanul keresztülhúzhatja a számításaidat, még az is lehet, hogy át kell alakítani miatta a régi terveidet. Itt az ideje, hogy kipróbáld a krémpirosítót, amiben csillám pigmentek vannak, mert ettől lesz friss az arcod.

Március 6-7. az Ikrekben
Egyél spenótot, amelynek magas a magnézium tartalma, ez a stressz elleni legjobb és legtermészetesebb védekezés. Ráadásul a spenót, illetve a magnézium erősíti a szívet, amire neked most nagy szükséged lesz, hiszen Ámor nyila a szíved közepébe talál, és te olyan szerelmes leszel, mint egy kisdiák. Ám sajnos előfordulhat, hogy egyelőre nem viszonozzák az érzéseid, és emiatt kissé depisebb a hangulatod. De ha kitartó vagy, és egyetlen pillanatra sem szűnik meg a rajongásod, akkor elnyered a szívét.

Március 8-10. a Rákban
Ne hagyd ki a szerencsejátékokat, mert mázlista leszel, és rád találhat egy olyan nyeremény, amiről talán sohasem álmodtál. Nehezebben tudod rávenni magad a kötelességek teljesítésére, a feladatok elvégzésére. Legszívesebb lustálkodnál, vendégeskednél, különleges édességet falatoznál. Eredeti a konyakos narancssaláta, amivel kínálj meg másokat is, mert nagy sikert arathatsz. A narancsokat hámozd és szeleteld. A narancslét édesítsd mézzel, őrölt fahéjjal, majd keverd össze a naranccsal és tedd hűtőbe. Közben narancslekvárt, diót, mazsolát és konyakot keverj össze, laza mozdulatokkal adj hozzá tejszínhabot, végül öntsd a salátára és tálald.

Március 11-12. az Oroszlánban
A villámcsapásszerű felismerések ideje a mostani, amikor hirtelen döbbensz rá lényeges dolgokra, szinte megvilágosodsz, és utána kész vagy gyorsan cselekedni. Most pontosan tudod, hogy az győz, aki gyorsabb. Váratlanul találkozhatsz azzal a személlyel, aki a lelked másik fele. Egyetlen pillantásból, a tekintetek egymásba kapcsolódódásából tudod, hogy ő az igazi. Ő az, akit mindig kerestél, akire mindig vártál. Lépj a tettek mezejére, nyomozd ki a telefonszámát, és finoman kezdeményezz. Balesetveszélyesek a napok, légy nagyon körültekintő a közlekedés során.

Március 13-14. a Szűzben
Rengeteg izgalom vár rád ezekben a napokban. Olyan benyomások, élmények érnek, amelyet szeretnél megosztani másokkal. A közeledben van egy barát, aki vevő minden gondolatodra, sőt akivel teljesen egy hullámhosszon lehettek. Ha utazol, nem mindennapi élményben lesz részed, és a szerencse lányának is tarthatod magad. Most kell aláírni a munkaszerződéseket, a megállapodásokat, interjúra menni, kollégával barátkozni, vásárlás során alkudozni vagy törzskártyát kiváltani.

Telihold

Március 15. a Szűzben
A mai napon ne hagyd ki a házimunkát, mert gyorsan a végére érhetsz, és marad időd lazázni. Viszont a lakás-sikálás utáni kényeztető program ne szeszfogyasztásból álljon, mert ennek most súlyos következményei lehetnek. Részt vehetnél családi programon, ahol viszont összevitatkozol egy olyan személlyel, akinek lelki problémái vannak, ezért viselkedik olykor utálatosan. Beteg ismerősödet hívd fel, még akkor is, ha alig van egység a telefonkártyádon.

Fogyó Hold

Március 16-17. a Mérlegben
Bármilyen nehéz helyzetbe kerültél, ne kérj szívességet egy olyan ismerőstől, akit korábban cserben hagytál, éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rád.

Március 18-19. a Skorpióban
Kerüld a feketekávé és az egyéb izgató szerek fogyasztását, mert ezek nélkül is a plafonon leszel. Ha utazol vagy szabadságon vagy, ne gondolj a munkára, a kollégákra, ne rontsd el ezeket a jó napokat. Ha teheted, ne vásárolj ezen a két napon semmit, mert selejtet foghatsz ki. Vitába bonyolódhatsz, ekkor a legfontosabb, hogy próbáld beleképzelni magad a másik helyébe, így rájöhetsz arra, hogy a veled szemben álló minek a hatására állítja éppen azt, amit. Ha szeretnéd, hogy a bőrödet a tavaszi napsugár hamar egészségesen barnává tegye, akkor ezt belsőleg is segítsd elő: egyél meg naponta egy sárgarépát.

Március 20-22. a Nyilasban
Utazási élményekkel van tele a lelked, de az is előfordulhat, hogy egy utazásra készülődsz. Megtörténhet, hogy nem mész a közeljövőben sehova, de veszel egy útikönyvet, vagy megnézel a tévében egy útifilmet, és lélekben, gondolatban egészen messzi tájakat jársz be. Külföldi ismerőst hívj fel, még akkor is, ha neki kellene most jelentkeznie, mert a kapcsolatot így állíthatod helyre. Egyél joghurtot, ami kedvezően befolyásolja az immunrendszered működését. Ha vizsgázol, felvételizel, vagy erre készülsz, tarts nyitva a fülecskéd, mert olyan infót kapsz, aminek nagy hasznát veszed.

Március 23-24. a Bakban
Még az is lehet, hogy annyira fűt a becsvágy, az elismerés, a hatalom utáni vágy, hogy a kedvesedre kevés energiád marad. A párod a háttérbe szorul, aki ezért aztán olyan valaki után néz, akinek a teljes figyelmét élvezheti, és aki viszonozza a szeretetét. Ha nem akarod őt elveszíteni, akkor ebben a két napban, bármilyen jó munkalehetőséget találsz, inkább a szerelmednek szenteld az időd. Ne vidd túlzásba a spórolást, és leginkább magadtól ne vond meg az élvezeteket.

Március 25-26. a Vízöntőben
Már csak az hiányzik, hogy rászokj a drogra vagy a szeszre, esetleg az altatóra. Ne próbálj ezen a két napon ki semmit, még akkor sem, ha úgy érzed, hogy a valóság túlságosan szürke, egyhangú, vagy éppen fájdalmas. Ha ezt most kibírod, akkor nagy dolgokat vihetsz végbe később, és megtalálod az életcélod. Az ezotéria területén olyan olvasmányra akadsz, amely nagyon érdekel, és amelynek a kutatása később a hobbid lesz.

Március 27-28. a Halakban
Éljenek a kagylók, rákok, a tenger gyümölcsei. Ha szeretnél valakit meghódítani vagy kényeztetni, készíts tárkonyos ráksalátát: 1,5 liter hideg vízbe tegyél citromlevet és a citrom reszelt héját, tárkonyecetet, sót, zúzott kapribogyót, olívolajat és kisebb darabokra vágott rákhúst. Hűtőben pihentesd, majd tálalásnál fejes salátával, paradicsommal és főtt tojással díszítsd. Ezeken a napokon vásárolj cipőt, harisnyát, nadrágot, mert azonnal megtalálod azt a darabot, ami a legjobban mutat rajtad.

Újhold

Március 29. a Kosban
Ne felejtsd el megnézni a napfogyatkozást, mert csak húsz év múlva láthatsz újra ilyen fantasztikus égi jelenséget. Ugyan csak hatvan százalékban láthatod itthonról, de felejthetetlen lesz. 11 óra 44 perckor keződik, a maximumot 12 óra 51 perckor éri el, a jelenségnek vége 13 óra 58 perckor.

Növő Hold

Március 30. a Kosban
Mielőtt még ádáz vitába bonyolódnál a fogyókúrát illetően, jó, ha tudod, hogy a vacsora csak akkor hizlal, ha este fogyasztod a főételt, és utána mozgás helyett már csak felteszed a lábad az asztalra, és bámulod a tévét! Valaki haragot táplál irántad, de a te lelked tiszta, és nem érted, hogy mi lehet kellemetlen érzéseinek a valódi oka. Ezt a mai napon tisztázhatod, kérdezz nyugodtan rá.

Fogyó Hold

Március 31. a Bikában
A délelőtti órákban még kevés az önbizalmad, egyedül érzed magad. Aztán meglep valaki közvetlensége, és ez nagyban megváltoztatja a hangulatod, képes leszel egy olyan dologról is beszélni, ami eddig a legmélyebb titkod volt. Egyél ma barna rizst, ami serkenti a bélmozgást, és jót tesz az epének is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top