Ezo

Babiloni varázskör

Próbáld ki a babiloniak legõsibb – több mint ötezer éves – jóslását, a babiloni varázskört! Segítségével megtudhatod, mi vár rád a jövõben; hogyan dönts szerelmi, munkahelyi, lelki és anyagi kérdésekben.

A varázskör lényege, hogy soha ne általános kérdést tegyünk fel, hanem konkrétat. Ne azt kérdezzük például, mi fog történni a jövőben? Hanem konkrétan fogalmazzunk, például elváljak-e? Elfogadjam-e a munkát? Elutazzam-e?

Kellékek 

A varázskör elkészítéséhez szükségünk van:
• Egy keményebb papírlapra,
• amelybe rajzoljunk körzővel egy 21 cm-es átmérőjű kört.
• Ezt osszuk négy egyenlő részre,
• majd színezzük ki négy színnel.
• Az első 90 fok legyen a piros,
• a második a lila,
• a harmadik a kék,
• a negyedik a sárga.

A jósláshoz szükségünk van négy pénzérmére:
1, 2, 5, és 10 forintos pénzérmékre.

 pénzérme

 hozzá tartozó elem

 jelentése

1 forintos

föld 

biztonság, pénz, ráció 

2 forintos

tűz

akarat, intuíció, lelkesedés, teremtőerő 

5 forintos

víz

szeretet, együttérzés, emberi melegség 

10 forintos

levegő

értelem,  mozgékonyság, logika

 

 

 


A jóslás menete

Vegyük a négy pénzértmét a bal tenyerünkbe, melyet tartsunk a kör középpontja fölé, körülbelül 30 centiméteres magasságba. Tegyük a jobb kezünket a balra, erősen rázzuk meg az érméket, és hullassuk az érméket a varázskörre. Ha egy pénzdarab a körön kívülre esik, akkor addig ismételjük a műveletet, míg mind a négy pénzérme a körön belül fekszik. A pénzérmék helyzete megmutatja, hogyan kell viselkednünk, hogy sikeresek legyünk.

Föld érme

Pirosban: Mindent ellenőrizz, fontolj meg, gondolj végig. A megérzéseidet most ne vedd figyelembe, a döntéseidet szigorúan a logika, az észérvek alapján hozd meg, és ha kell, nyomozgass, fülelgess, kérd ki olyan valaki tanácsát, akiről tudod, hogy valamilyen köze van az ügyhöz.

Kékben: Ne foglalkozz most a földies dolgokkal, a tények most nem számítanak. Nem számít, hogy mit tudsz, mi van a felszínen, mi lenne a logikus. Nézd meg inkább, hogy melyik érme fekszik a piros háromszögben, ami az mutatja, hogy a feltett kérdésben melyik területen számíthatsz a legtöbb sikerre.

Lilában: Hallgatnod kell a megérzéseidre. Ha lehunyod a szemed, és képszerűen magad előtt látod tervedet, akkor alaposan gondold végig, hogyan is cselekedj, hogy a jövőben sikeres és eredményes legyél.

Sárgában: Nem kedvez ez a mostani időszak sem az üzleti vállalkozásoknak, sem a munkahelyváltásnak, sem a befektetéseknek, nagyobb vásárlásoknak. Sajnos még nem vagy elég megfontolt, elég higgadt a helyzet értékeléséhez. Várj még, ha pénzről, megélhetésről vagy vételről, eladásról van szó, mert sajnos veszteség érhet.


Tűz érme

Pirosban: Nagy hatást gyakorolhatsz most a környezetedre és a saját sorsodra. Befolyásolhatsz más embereket, és szinte kérned sem kell őket, önként sietnek a segítségedre. Egy szerelmi kapcsolat elsöpri a múltat, és új, boldog élet vár rád. Ebből a viszonyból még házasság lehet.

Kékben: Észnél kell lenned, mert nagyon ráfázhatsz, ha gyorsan hozol döntést. Semmi sem az, aminek, vagy akinek látszik, ezért jól gondold meg, hogy kiben bízol, kivel osztod meg a titkaidat, és ki mellé állsz egy vitás kérdésben. A szerelemben a hirtelen jött fellángolás rendkívüli izgalmat hoz, de amilyen gyorsan jött, éppen olyan gyorsan ér majd véget.

Lilában: Mindaz, amit ma még csak sejthetsz, amit a jósláskor még csak gyanítasz, esetleg vágyakozol rá, az holnapra valósággá válik. Ráadásul van egy olyan ismerősöd, akinek a segítségét kérve lépéselőnyre tehetsz szert. Az egészségi problémák is megoldódni látszanak, és a múltbeli problémák is rendeződnek.

Sárgában: Óvatosságra van szükség, ha érzelmekről és szerelemről van szó. Lehet ez a saját, vagy közeli ismerős, esetleg gyermeked, vagy más rokonod érzelmi ügye. Előfordulhat, hogy becsapnak, félrevezetnek, ezért ne hamarkodd el a döntéshozást, vagy ne osztogass most tanácsokat, ne mondj véleményt, mert semmi sem igaz abból, amit tapasztalsz.


Víz érme

Pirosban: Merj szeretni, vállald fel nyíltan az érzéseidet, a kedvesedet. Gyermekkel kapcsolatos vágyaidat is teljesíti a sors, és mivel rendkívüli termékenységre utal a babiloni varázskörben az érme helyzete, ezért érdemes bármilyen üzleti vállalkozásba is belekezdened.

Kékben: Az érzéseid igen intenzívek, de ne hagyd, hogy a tudatalattid döntsön helyetted; elhamarkodott döntésedet esetleg egy életre megbánhatod. Óvakodj az érzéseid hatásától, logikusan gondolj végig mindent, és ne engedd, hogy szimpátia vagy antipátia érzése döntsön egy találkozáskor. Ha tanulmányokat folytatsz, akkor a következő napokban jobban fog a fejed, legyél egy kicsit szorgalmasabb, mert amit most megtanulsz, annak nagy hasznát veszed.

Lilában: Sokan szeretnek, sőt egyesek rajonganak is érted, népszerű leszel, és talán még glória is fog ragyogni a fejed fölött. Egy régi szerelmi kapcsolatod is újrakezdődhet, mert egykori kedvesed rengeteget gondol rád, láthatatlan érzelmi úton küldözgeti az üzeneteket, és egy véletlennek tűnő találkozás mindkettőtöket felzaklat.

Sárgában: A selejt bosszújára számíthatsz, mert amit elvégeztél, arról kiderül, hogy nem jó, és kezdheted elölről. Mindez vonatkozik a vásárlásokra is, amiket jobb lenne, ha ezért elhalasztanál, mert silány árut veszel, méregdrágán. Érzelmi téren rendkívüli óvatosságra van szükséged, mert az érzéseid, a szíved félrevezetnek, és valószínűleg nem a másik hazudik, hanem te csapod be saját magadat.


Levegő érme

Pirosban: Csak az eszedre hallgass, és ne a szívedre. Nem baj, ha mások ezért szívtelennek, vagy keménynek tartanak, világos gondolkodássoddal most a lehető legjobb döntést hozod. Gyermeked ügyében is nagyot léphetsz előre: különösen, ha csemetéd továbbtanulásáról vagy az érzelmi életéről van szó, most befolyásolhatod őt.

Kékben: Ne akarj most senkit meggyőzni az igazáról, mert erőszakosnak fognak tartani, és nem fogadják el mindazt, amit mondasz. Ha bizonytalan vagy egy kérdésben, akkor ülj le otthon egy csendes sarokban, és kérd meg lelki vezetődet, hogy mutasson utat. Nem kell sokáig várnod, megkapod az égiektől a választ.

Lilában: Nem szabad most egyedül döntést hoznod. Kérd ki házastársad, élettársad véleményét, és dönts higgadtan. Ha a család anyagi segítséget ajánlj fel, akkor azt el kell fogadni, még akkor is, ha korábban vita volt közöttetek.  Állj ellent a kísértésnek, és rokonra ne mondj rosszat, ne tegyél keresztbe neki.

Sárgában: Azt nem tudod, hogy mit akarsz, de azt igen, hogy mit nem. Ez már haladás! Nagyon fontos, hogy ne provokálj senkit a munkahelyeden. Ha nincs állásod, ne fogadd el az első ajánlatot még akkor sem, ha ez kedvezőnek látszik, mert nem ismered a részleteket, és újból munkanélküli leszel. A második ajánlatra nem kell sokáig várnod, ami viszont hosszabb távon jelent biztonságot. A legkisebb egészségi problémával is fordulj orvoshoz. 

Ha valamelyik színmező üresen maradt

• piros üres: Ne dönts semmiben, várj még hat vagy hét napot.
• kék üres: Nincsenek olyan zavaró erők döntésed meghozatalában, amelyekről nem tudsz.
• lila üres: Készíts jövőddel kapcsolatos terveket, de egyelőre még ne kezdd el őket megvalósítani.
• sárga üres: Kapcsolataid harmonikusak lesznek, mert nincsenek negatív emberek a környezetedben, akik akadályozhatnának terveid kivitelezésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top