Ezo

Névszámod és jellemed

Az ábécé betûi kifejezhetõek egyszerû számokkal. A neved által kapott számok összege megmutatja adottságaidat, jellemed. Olyan kulcsot adunk most a kezedbe, amely tükröt tart eléd, és segít megismerni önmagad.

Numerológia, avagy a számok tudománya

A számmisztika nem csodaszer, nem mondja meg a jövőt, de hozzásegít ahhoz, hogy kiváló önismeretre tegyünk szert. Különböző számkulcsok segítségével kiszámolhatjuk, milyen feladatok állnak előttünk az életben. A számmisztika lehetőséget ad arra, hogy nevünk és születési dátumunk segítségével betekintést nyerjünk egy olyan misztikus világba, amely igazán lenyűgöző. Eme tudomány segítségével magunkévá tehetünk egy kis tudást, s ha jól használjuk, segíthet eligazodni a mindennapok világában. A számmisztika segítségével megoldódhat számos problémánk, amelyek eddig sikertelenné, boldogtalanná tettek bennünket.







Cikksorozatunkban sorra vesszük a különböző számkulcsokat, melyek segítenek tükröt tartani magunk elé. Az első részben a névszámmal foglalkozunk.

Mi a névszám?

A névszám az ember általános jellemére utal. Velünk született tulajdonságainkat, képességeinket és adottságainkat határozza meg.

Hogy tudod kiszámolni?

Írd le a neved egy papírra, majd a táblázat szerint helyettesítsd be a betűk helyére a számokat. A kapott számokat add össze. Ha kétjegyű eredményt kapsz, az összeadást addig ismételd, amíg egyszámjegyű nem lesz az eredmény.

Érdemes eljátszanod azzal a gondolattal, hogy ha az anyakönyvezett neved Katalin, de mindenki évek óta Katának szólít, vagy Erzsébet, de mindenki Zsókaként ismer, akkor a gyakrabban használtat, illetve akár mind a két lehetőséget kiszámold és elemezd.

Ha szerepel ékezetes betű a nevedben, azt egyszerűen ékezet nélküliként vedd figyelembe.

Nézzünk két példát:

Kiss Ági = 2 + 9 + 1 + 1 + 1 + 7 + 9 =  30 = 3 + 0 = 3
A névszám = 5, azaz az ötös szám alatt található névszám elemzés tartozik ehhez a névhez.

Folyondár József = 6 + 6 + 3 + 7 + 6 + 5 + 4 + 1 + 9 + 1 + 6 + 8 + 1 + 5 + 6 = 74 = 7 + 4 = 11 = 1 + 1 = 2
A névszám = 2, azaz a kettes szám alatt található névszám elemzés tartozik ehhez a névhez.













































 1


 2








9 


 A










 J










 S


T


U






 

 

 


 







Mindig, mindenhol az első vagy. Vezéregyéniségnek születtél. Akaraterő, kitartás, öntudatosság jellemez. Feladatod az, hogy megtaláld önmagad, és segíts másokon. Akkor jársz jól, ha függetlenül, mások befolyása nélkül teszed a dolgod.

Vigyázz, hogy a benned rejlő agresszió, gőgösség és önzés ne kerüljön a felszínre. Szokatlan mennyiségű energia rejlik benned, ha jól használod ki, sokra viheted.

Kiváló barátod, társad lehet: 3-as, 5-ös, 6-os és 9-es névszámú személy.








Általában szelídség, nyugalom és türelem a legfőbb jellemzőid. Szimpatikus egyéniségeddel könnyen eléred céljaidat. Akkor cselekszel jól, ha rendszeretetedet, alkalmazkodóképességedet kamatoztatod, ezt környezeted nagyon szereti benned.

Rendszeres hangulatváltozásaid viszont könnyen hátráltathatnak. Gyakran vagy határozatlan, könnyen megingathat mások véleménye, ezen próbálj változtatni, és merj nemet mondani.

Kiváló barátod, társad lehet: 4-es, 7-es és 8-as számú névszámú személy.








Intelligens, sokoldalú és rendkívül merész vagy. Kellemes társalgóként, igen kifinomult humorral könnyen boldogulsz az ismerkedéssel. Kimagasló művészi hajlammal rendelkezel, érdemes lenne kipróbálnod magad valamelyik művészeti ágban. Rendkívül optimista vagy, könnyen alkalmazkodsz, egyenesen rajongsz az új lehetőségekért és kihívásokért.


Általában a mának élsz, nem törődsz azzal, mi lesz holnap. Ez tulajdonképpen nem is nagy baj, hisz a szerencse szinte mindig veled van.

Kiváló barátod, társad lehet: 1-es, 5-ös, 6-os és 9-es névszámú személy.








Gyakorlatias, szorgalmas, megbízható és hűséges emberként felelősnek érzed magad, hogy családod, barátaid, partnered is jól érezze magát környezetedben. Szinte bármilyen teljesítmény elérésére képes vagy, csak akarnod kell. Akit nem ismersz jól, azzal szemben könnyen válsz bizalmatlanná.

Nagy ritkán kitör belőled az erőszakosság, ezzel csak saját életedet nehezíted. Ha eléred sikereidet, kenyérre lehet téged kenni.

Kiváló barátod, társad lehet: 2-es, 7-es és 8-as névszámú személy.








Egyszerűen megbolondulsz, ha unalom vesz körül. Fontos számodra a változatosság, az újszerűség és a haladás. Temperamentumod és mozgékonyságod arra sarkall, hogy ne rettenj meg semmilyen akadálytól. A rutin számodra olyan, mintha börtönbe akarnának zárni. Szereted az életet, s azt, hogy a legnagyobb problémákat is szinte gond nélkül megúszod.

Ha rossz kedved van, gyakran szarkasztikussá és kicsapongóvá válsz.

Kiváló barátod, társad lehet: 1-es, 3-as, 6-os és 9-es névszámú személy.








 




Életed fő mottója: segíteni. Rendkívül házias és hűséges típus vagy, ezért számodra a család az első. Megrögzötten ragaszkodsz az otthonodhoz, óvod, véded társad és gyermekeidet. Ha sikerül békét és nyugalmas légkört teremtened, akkor te elérted életcélodat. Gyönyörködsz az élet szépségeiben, a művészetekben, és nagyra is értékeled ezeket.


Mindemellett sokszor naiv vagy és kényszeresen meg akarsz felelni másoknak. Ne feledd, ez fárasztó és kimerítő. Mindig légy önmagad!

Kiváló barátod, társad lehet: 1-es, 3-as, 5-ös és 9-es névszámú személy.








 


 




Méltóságteljes, zárkózott és komoly vagy, néha jobban a kelleténél. Rendkívül magas intelligenciával rendelkezel, a 7-es névszámú személyek közül kerül ki a legtöbb filozófus, matematikus és zseni. Szeretsz visszahúzódni, a magány a legjobb társad. Ez az elzártság és titokzatosság egyáltalán nem tesz jót neked.

Feladatod az, hogy kimozdulj erről a holtpontról, megnyílj a világ előtt, s így nagy fordulatot vehet az életed is.

Kiváló barátod, társad lehet: 1-es, 2-es, 4-es és 8-as névszámú személy.















Célod, hogy hatalmad és elegendő pénzed legyen. Gyakorlatias és céltudatos emberként biztos karrier vár rád. Azonban keménységed gyakran önzéssel párosul, és előfordul, hogy olyan dolgokkal éred el célod, melyek nem túl etikusak. 

Kevés igaz barátod van, de ez egyáltalán nem zavar. Ha nem tudod elérni céljaidat, összeroppansz, magadba fordulsz és eluralkodhat rajtad a depresszió.

A végletek embereként feladatod az, hogy megtaláld az arany középutat.

Kiváló barátod, társad lehet: 2-es, 4-es és 7-es névszámú személy.














Számtalan pozitív tulajdonságod közül legmeghatározóbbak intelligenciád, energikusságod és kedvességed. Idealizmusod néha egészen naivvá és kiszolgáltatottá tesz. Határozottságodat és meggyőzőképességed kiválóan tudod kamatoztatni a munkádban és a magánéletedben egyaránt. Gazdag fantáziád és becsvágyad ösztönösen hajt céljaid elérése felé. A vágyott siker elérése érdekében mindent megteszel, mégis képes vagy a kis akadályok előtt megtorpanni, elbizonyatalanodni. Feladatod ezt a tulajdonságodat kiiktatni és még a nehéz akadályokat is könnyű szívvel, magabiztosan legyőzni.

Kiváló barátod, társad lehet: 3-as és 5-ös névszámú személy.














 Ha olvasnál még ebben a témában: Sorsod és születési napod »
 Hogyan hat születési dátumod a sorsodra? – Kattints a dátumra »
 Kérdezd számmisztikai tanácsadónkat, Pápay Esztert »
 Bővebben olvasnál a témáról? Nézz körül írónk linkgyűjteményében »

Szatmári Nóra: Számmisztikai rendszerek

Több számmisztikai rendszer létezik, és az is nyilvánvaló, hogy mindenki a sajátját tartja tökéletesnek. Úgy vélem, nincs egyetlen tökéletes megoldás, hiszen minden rendszer működőképes. Az a fontos, hogy a numerológiát segítő szándékkal, vagy tanulási célból alkalmazzuk. Ne ítéljük el azt, aki más rendszert használ. Némi töprengés és a lehetőségek széleskörű feltérképezése után úgy döntöttem,  a numerológiával foglalkozó cikkeimben a Püthagoraszi rendszert fogom használni.


Cikkünk szerzője, Szatmári Nóra szakértői oldala »






 


 


 


 




 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top