Ezo

Sorsunk a nevünkben

Keresztneved olyan mágikus szó, amely magában hordozza mindazt, amiért világra jöttél. Elárulja milyen érzelmek motiválnak, hogyan alakul sorsod, és megmutatja, miként valósíthatod meg életfeladatodat.

Keresztnevünk és sorsunk

Néhányan ismerik a nevük jelentéstartalmát, amely az idők során kialakult. Azonban kevesen tudják, hogy valójában milyen alapja lehet vagy lehetett a névadásnak, miért választották az adott nevet. Elődeink hittek abban, hogy a név szorosan összefügg viselőjével, és így megmutatja tulajdonságait és jellemét. Meg sem fordult a fejükben, hogy ezt megkérdőjelezzék vagy tagadják. Azonosultak vele, ez pedig megmutatta sorsuk lehetőségeit is.

A keresztnevünk elárulja, hogy életfeladatunkat miként valósíthatjuk meg. Sokan azt gondolják, hogy a névváltoztatás által a sorsuk is változik. Azonban ez fordítva működik. Amennyiben a sorsukat változtatják, változtathatják a nevüket is.

A nevünk olyan mágikus szó, amelyben benne van mindaz, amiért a világra jöttünk. Elárulja életünk feladatát, utat mutat, hogyan valósíthatjuk azt meg, és tisztában lehetünk azzal is, mi okozhatja problémáinkat. Ennek megfelelően nem mindegy, hogy milyen nevet kapunk, hogy hívnak minket. Aki ismeri a neve jelentését, talán teljesebb életet élhet.

A nevek ősi szimbólumai

A Sorsunk a nevünkben című könyv szerzője egy újfajta név- és sorselemző rendszerre építi a nevek, és ezzel összefüggésben a nevekhez tartozó sorsok elemzését. A módszer lényege, hogy a nevek ősi szimbólumait a betűkön keresztül vizsgálja. Az ábécé minden betűjét lefordítja az általa képviselt analógiákra, és ezt alakítja át hétköznapi nyelvezetre. Ennek megfelelően minden hang, minden szó más és más értelmet kap. Ebből kiderül, hogy nincs két egyforma jelentésű név, mint ahogy nincs két egyforma sors sem.

Takács Tibor olyan könyvet ad kezünkbe, amellyel jobban megismerhetjük önmagunkat, adottságainkat, és kibontakoztathatjuk tehetségünket. Talán megértjük és felismerjük, hogy a párkapcsolat során miben segíthetjük egymást, és miért az a párunk, aki. Bemutatkozáskor a név alapján felismerhetjük, hogy mire számíthatunk találkozásunk során, mit akar mutatni nekünk az, akivel találkozunk. Aki ismeri a nevek szimbólumait, tudja, hogy időről időre miért bukkannak fel az életében azonos nevű emberek, akik ugyan mások, de mindig mindig egyformán viselkednek vele.

1300 női, 1400 férfi utónév elemzése

Kattints a képre!
Férfi utónevek elemzése
Itt rendelheted meg »

Kattints a képre!
Női utónevek elemzése
Itt rendelheted meg »

A könyvben nemcsak a Magyarországon anyakönyvezhető nevek találhatók meg, hanem az ősi magyar nevek is fellelhetők.A női illetve a férfi nevek két külön kötetben vásárolhatók meg!

Sorozat: Nők Lapja Műhely

Ár: 2480 Ft- / kötet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top