nlc.hu
Ezo
Kecske

Kecske

Ha beugrándozik egy kecske az életünkbe, akkor arra szólít fel, hogy teremtsünk kapcsolatot a Föld élõ erejével, amelyben meglátogatjuk a természetet, és érzékeljük és fogadjuk el a Földet a maga teljességében és gazdagságában.

Ő a természet ismerője és az istenek gyógyszertára; ezáltal bevezet a gyógynövények ismeretébe és a gyógyítás tudományába. Megmutatja, hogyan érzékelhetjük a testünket, és hogyan fejezhetjük ki testünk vágyait a tánc, a színház, a sport és a mozgás által. Megmutatja, hogyan leszünk fittek, és hogyan aktiválhatjuk vitális erőinket a test tevékenységével. Egy egészséges test egészséges lelket takar: minden esetben erőt és kitartást kölcsönöz.

A kecskében nagyszerű lelki vezetőre találunk, aki életünk teljesséhez és gazdagságához irányít el bennünket. Elküld, hogy keressünk magunknak közösséget, ott ünnepeljük meg az életet, és ott hozzuk világra teremtő erőnket. Szerelmet, melegséget és biztonságot ad, és arra buzdít, hogy ismerjük meg az élet sokszínű lehetőségeit és haladjunk békésen saját utunkon. Tulajdonképpen akkor mekeg a kecske, ha valami nincs rendben. Megmutatja, hogyan számoljuk fel bűnbakszerepünket, és hogyan oldjuk fel bűneinket; először is a tapasztalat útján belátást nyerünk, rossz lelkiismeretünkre hallgatunk és erőnk egy részét reiáldozzuk, hogy a dolgokat újra rendbe hozzuk, másodszor pedig szarvunkra tesszük, és kihajítjuk mindazt, ami nem tartozik bele az energiamezőnkbe.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve tárgyilagos viselkedése miatt a kecske azt közli velünk, hogy először gondolkozzunk, és csak aztán cselekedjünk. Tanulási képessége megmutatja, hogyan fejlődhetünk okulva hibáinkból, bűneinkből és szenvedélyeínkből. Szarvai erőt adnak nekünk, hogy ellenszegüljünk a sorsnak, és kövessük saját utunkat.

Összeköt a vitális életerővel, a teremtő erővel, a szexualitással, és megtanít, hogyan manifesztálhatjuk a dolgokat a Földön. Arra bíztat, hogy használjuk ki az élet összes lehetőségét, és tekintsünk kis horizontunk fölé. Alacsony igényszintje miatt arra utal, hogy kitartással és visszafogottsággal sikeresen oldhatjuk meg a nehéz helyzeteket.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a kecske suta, konok, makacs és önfejű. Jelenthet
hiányos önbizalmat, bűntudatot, félénkségét, áldozatvállalást, eltérítést,
hiszékenységet, pletykásságot, állandó mekegést minden miatt. Intenzív testszaga miatt utalhat tisztátalanságra, valamint állati viselkedésre, és a bakok feltűnő viselkedése miatt – a bakok meghágják a bakokat és levizelik saját magukat – szexuális perverzióra, ösztönszerű viselkedésre és ferdeségre. 

További információk 

A kecske a kínai állatkörben a nyolcadik jegy a tizenkettőből (a bárány és a kecske azonos), amelynek megfelelője a nyugati asztrológiában a Rák. A kecske évei a következők: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003… Azok, akik ezekben az években születtek, művészetkedvelőnek, kreatívnak, szeretetre méltónak, békepártinak, intelligensnek, a természethez kötődőnek és empatikusnak számítanak. A kecske-amulett a teljességet, a vitális életerőt, valamint a belső gazdagságot jelképezi, és segít megbékülni a föld erőivel.

Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top