nlc.hu
Ezo
Kutya

Kutya

A kutyát általában a vízelemhez rendelik hozzá és azt a medicinát hordozza, amire az embernek éppen szüksége van ahhoz, hogy megtalálja önmagát és követhesse saját útját. Velünk tart a mély emberi emóciók, mint a hûség, a szenvedés, a fájdalom és a mélyen ülõ félelmek kísérõjeként.

Mindig rendelkezésünkre áll, teljesíti a küldetését: megvédelmez bennünket, feltétel nélkül szeret, felmelegít, elkísér, megment, őrzi területünket. Ha már nincs mit tenni értünk, akkor egyszerűen csak hűséges társként ad bátorítást mellettünk. Bármit elvisel, bennünket is, még akkor is, ha nem a legjobb oldalunkat mutatjuk neki. Farok csóválva, boldogan közeledik felénk újra meg újra, kontaktusra van szüksége. Számít ránk, teljesen mindegy, hogy mi a helyzet, nem rejtőzhetünk el! Álljunk az ajtó elé, érzékeljük a természetet, és fogadjuk el mindig olyannak, amilyen.







Feltétlen szeretettel mutat rá arra, hogy minden egyes nap egy új kezdetet jelent, és minden nap új fejlődési lehetőséget hordoz magában, ezért lépjünk kapcsolatba a világgal! Megtanít a jelenben gondolkodni, hogy mindennap feladatok és kötelességek után kell nézni, és követnünk kell megszokott életritmusunkat. Kitartásának, életritmusának és védelmének köszönhetően csodálatos gyógyulást hozhat, ezalatt segít az érzelmek átélésében, a szenvedésben, egészen addig, amíg végül ezáltal fel nem oldjuk ezeket. Így megmutatja az életminőségünkhöz vezető utat.


Pozitív oldal


Pozitív oldalát tekintve a kutya fantasztikus társ és tanítómester. Aki a kutya-medicinát birtokolja, az képes hűségesen és őszintén az élet nehéz pillanataiban is kiállni valaki mellett, az illetőt elkísérni a gyógyulás útján és újra elvezetni az életörömhöz. Képes teljesen visszafogni magát, megnyílni mások energiájának, és erejét rendelkezésre bocsátani, hogy jelenlétével gyógyítson. Éberségével, fogékonyságával, szaglásával és biztos ösztönével minden bánat okára és a gyógyulást segítő orvosságra is rábukkan. A kutya továbbá csodálatos nyomkövető és útitárs. Őrködik lelki mezőnk felett, hogy nyugalommal tudjunk visszavonulni bensőnkbe, és onnan indítsuk útjára tetteinket. Léleklátónak számít, és idejében figyelmeztet a veszélyre, amelyet ha szükséges, akár élete árán is elhárít. A lényeg megérzésének adottságát kapjuk tőle, mielőtt a baj a területünket, illetve annak határát elérné.


Vadászként gondoskodik az élelemről és az erőről, amelyre szükségünk van önmagunk fejlesztéséhez és a továbblépéshez. Gyakran észrevétlenül veszi le vállunkról terheink egy részét; hűségesen veszi át a terhet, hogy gyógyulhassunk. Megóvja energiáinkat az erőkkel szemben, amelyek megpróbálnak felrázni, őriz és védelmez a sötétségben. Tisztán tartja energiánkat, megmutatja, hogyan tudunk egészségesen elhatárolódni a világtól, és így rátalálni arra, ami fontos az életünkben függetlenül attól, hogy a többiek mit gondolnak róla. Segít felszabadulásunkban.


Negatív oldal 


Negatív oldalát tekintve a kutya a meggondolatlan parancsosztogatásra, zárkózottságra, kíváncsiságra, pesszimizmusra, mogorvaságra, konokságra, fenyítéstől való félelemre, erős elhatárolódásra, rejtett agresszióra, gátlástalan dühre, veszettségre utalhat, valamint arra a hajlamra, hogy hirtelen avatkozik olyan ügyekbe, amelyekhez semmi köze, és sokkal inkább igazodik másokhoz, mint saját magához. Utalhat energiarablásra, démoni erőkre, szerepjátszásra, szereposztásra, amelyek a nemzetségből, az ősök világából és az alsóbb világból kihatnak az életre.


További információk


A kínai asztrológiában a kutya a tizenegyedik jegy a 12 jegyből, ami a nyugati asztrológiában a Mérlegnek felel meg. A kutya évei a következők: 1910, 1922. 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006… Ezekben az években a környezet, az idealizmus, a kapcsolatok és a szabadságjogok megerősödnek. A kutya típusú emberek megbízhatónak, kitartónak, hűségesnek, lelkiismeretesnek, lojálisnak és őszintének számítanak. A maja és az azték kalendáriumban a kutya az irányítást testesíti meg. A kutya-amulett az éberségért és a védelemért felel.


Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top