nlc.hu
Ezo

Ha a ló belép az életünkbe, az gyors, azonnali, nem várt fejlõdést és a tudat kiszélesedését eredményezheti. A ló bátorságot önt belénk, hogy követhessük küldetésünket, bármilyennek is tûnik az.

Arra szólít fel, hogy lelkesedéssel és optimizmussal valósítsuk meg látomásainkat, ötleteinket és elképzeléseinket. Az ismeretlenbe való ugrásra ösztönöz, és erőt ad az élet kockázatainak felvállalásához, új partok felkereséséhez és új dolgok elkezdéséhez. Azokban az időkben, amikor nem tudunk, vagy nem akarunk továbbmenni, elvisz, átvezet és megmutatja, hogyan nyerhetjük vissza életenergiánkat. Megmutatja azt, ami igaz, megtanít a tükörbe nézni, a dolgok mélyére tekinteni, és a hatékony erőt felismerni. Csalhatatlan érzéke és összeköttetése a környezettel segít megtalálni a helyes utat.

Arra buzdít, hogy néha forduljunk befelé, nyugodjunk meg, és vizsgáljuk meg bensőnket, hallgassunk belső hangunkra, és érzékeljük ezt a hangot. A ló tanító, a beavatás mestere, szellemi vezető és mágikus jósállat; megbízhatunk benne.
A ló számos mágikus tulajdonsággal rendelkezik: szemével mindent tízszer nagyobbnak lát, és az igazság állataként képes mélyen bepillantani a múltba, a jelenbe és a jövőbe. Nagy lelki erővel rendelkezik, ilyen például a hűség, a bátorság, az eszesség, a szeretet, az öröm és a bánat, amelyeket képes kifejezni. Ismeri a nyelvet, és képes vezetőjének tanácsot adni. Beavat bennünket a természetfeletti erőkbe, és erejével fel tudja éleszteni a halottakat. Az első ugrásra eltávolodik a földtől, a másodikra a pokol és a halál ösvényére ugrik, a harmadikra pedig a mennyország kapujához érkezik. A vörös ló a Földre vezet bennünket, a fekete az árnyékvilágba, a fehér pedig az égbe.

Pozitív oldal
 
Pozitív oldalát tekintve a ló a szellemvilág egyik segítő állata; a szélből keletkézik és ezáltal a széllel, a felhőkkel és az égbolttal áll kapcsolatban. Elvezet személyes mesteri tudásunkhoz, vízióinkhoz, ötleteinkhez, sugallatainkhoz, és képessé tesz a másvilágról származó üzenetek befogadására és továbbítására. Éppúgy irányítja lépteinket a rejtett árnyakhoz, démoni erőkhöz, őseink nyugvó hagyatékához, múltbeli tettekhez, mint a bennünk lévő békétlenséghez és tudatalattink csalóka erőihez. Beavatással vezet el a misztikum megnyilatkozásához és az élet teljes spektrumához. Hozhat üzenetet a lét minden síkjáról, elvihet a lelkek világába, és ott elkalauzolhat bennünket.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a ló meglepően és hirtelen reagálhat. Ezért hirtelennek, könnyelműnek és impulzívnak tartják. Saját egyénisége van, makacs, egoista, türelmetlen, nyughatatlan, nyakas, arrogáns és nagyon büszke. Utalhat hatalmi harcra, uralkodási vágyra és gőgösségre vagy arra, hogy valaki rossz úton halad.


További információk

A lóhoz az indián hagyomány szerint a mennydörgést, a villámlást és a nyugatot rendelik hozzá. Ezek meglovagolása a misztikus halált jelképezi, a fény és az árnyék harcát, a lélekutazást és a lélek hatalmát. A ló a kínai állatkörben a hatodik jegy a tizenkettőből, és a nyugati asztrológia Ikrek csillagjegyének felel meg. A ló évei a következők: 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002… Azok, akik ezekben az években születtek, ravasznak, gyorsnak, gyakorlatiasnak, szenvedélyesnek, lelkesnek, optimistának, életerősnek, szellem-gazdagnak, boldognak, barátságosnak és függetlennek mondhatók. A ló éve újításokat, kalandot, dinamizmust, utazást és izgalmakat jelent. A Ji-csingben a négy állatszimbólumból a ló az egyik legfontosabb: megvalósulást és megújulást képvisel. A ló-amulett a lélek vezetését és a mesteri tudást segíti.

Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top