Ezo

Pillangó

Ha a pillangó felbukkan az életünkben, akkor a bennünk rejlõ erõ forrására és fejlõdésünk következõ, elõttünk álló fokára figyelmeztet. Itt az idõ, hogy felkészüljünk egy mélyebb, belsõ átalakulásra, régi létünk elhagyására, és ezáltal egy új élet elnyerésére.

Ahhoz, hogy egy új állapotot érjünk el, nagyon mélyre kell visszavonulnunk, be kell hálózzuk magunkat egy gubó tündöklő fényébe, és ki kell várjuk, amíg eljön a kibontakozás ideje. A pillangó arra ösztönöz, hogy hagyjuk magunk mögött a régit és az ismétlődőt, legyen szó gondolkodási módról, viselkedési sémáról, szokásokról, kapcsolatokról vagy tárgyakról.

Arra figyelmeztet, hogy koncentráljunk lényünk magjára, mígnem új színpompában, új életérzéssel és új könnyedséggel ki nem lépünk a világ színpadára. Megmutatja, hogyan tudunk ellenállni a veszélyeknek és az élet kísértéseinek, elvezet a tisztulási folyamatokba, és rábukkanhatunk szívünkben a forráshoz vezető útra.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát  tekintve a pillangó sokféle fajtáján keresztül azt mutatja, hogy egy metamorfózis mennyire különböző, és mégis minden egyes alkalommal egyedi tud lenni. Így, ahogy Szidhárthából Buddha, Jézusból Krisztus lett, ez az emberi fejlődés átalakulásának az egyik útja. Ha követjük őt, akkor megisszuk szívünk kelyhéből a nektárt, és megörvendeztetjük vele a többieket. A pillangó arra buzdít, hogy vigyük el az öröm, a gyógyulás és a szépség szelíd, csodás, kozmikus fényét az emberekhez, hogy a nehéz és a sötét időszakokban is újra emlékezhessenek elpusztíthatatlan lelki természetükre. A kibontakozás szimbólumaként a pillangó értünk van, aki állati erő nélkül, és a levegő boldog fuvallataként hat. A kozmikus fény ennek a szelíd gyógyító erőnek a hírnöke, elhív bennünket, hogy együtt csodáljuk a természet szépségét, színpompáját, és emlékeztet saját légies, színes oldalunkra. Figyeljünk a színekre, amelyeket a pillangó mutat! Megjelenése a mennyei birodalmak illatára emlékeztet bennünket, és lelkünk feltámadásának útját mutatja meg. Abban a pillanatban, amikor elszakadunk a mindennapoktól, és követjük az álmainkat, megnyílik lelkünk világának kapuja. Ezután a pillangó emlékekhez, álmokhoz, vágyakhoz, magasabb rendű célokhoz és ideákhoz vezet, és fogékonnyá tesz a kozmikus fényre és a szív szavára. A halálon keresztül megmutatja az újjászületéshez vezető utat.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a pillangó csapongást, nyughatatlanságot, törékenységet, bizonytalanságot jelent. Nyugtalan szellem, mivel álmait csak nagyon nehezen tudja valóra váltani, és nem képes megmaradni egy dolog mellett. Egy sebesült vagy elpusztult pillangó egy fejezet végére, egy pontatlan ügyre, túlzott kihívásra vagy sérülésre utalhat, amelyre oda kell figyelni. Egy sötét pillangó csalásra, leplezésre és lelkünk köntösében lévő szennyezésre hívhatja fel a figyelmet.

Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top