nlc.hu
Ezo
Pók

Pók

Segít feltérképezni mindazokat az erõket az életünkben, amelyekfüggõséget és csalódást okozva életenergiánkat megbénítják. A pók bemegy velünk a sötét sarkokba és szögletekbe, így ott is rendet tudunk tenni.

Erőt ad, hogy felelősséget vállalhassunk az életünkért, szövögethessük látomásainkat, és álmainkat valóra váltsuk. Megtanít arra, hogy a kényelmes áldozathozatalt feladjuk, és ne tegyünk többé másokat felelőssé életünk alakulásáért. Mi magunk alkotjuk világunkat, életünk minden percében. Vállaljunk felelősséget – most! Hagyjunk fel a várakozással, és kezdjünk el alaposan foglalkozni önmegvalósításunkkal.

A pók beavat a világ magasabb rendszerébe, ahol az öregséggel, veszéllyel, halállal és mulandósággal konfrontál, és felszólít az ébredésre. Benne bölcs lelki társra találunk. Megvéd a sötét erőktől, mivel kifeszíti hálóját, és fennakad az, aminek nem kellene a területünkön lennie. Lehetőséget ad a másvilág sokféle síkjain való mozgásra és a sorsunk fonalának, a kötöttségeknek, de a tiszta összefüggéseknek is a felismerésére. A pókasszony okos tanítónő, aki képes megfigyelni, kivárni, alkotni, felépíteni és rombolni. Ezek a tulajdonságok a megfelelő pillanatot felhasználva hatalmas erőt kölcsönöznek nekünk, amelyet bevethetünk életünkbe.

Pozitív oldal

Pozitív oldalát tekintve a pók összeköt bennünket a „nagy anyával” és női misztériummal. Olyan állat, aki sok embert félelemmel és ijedtséggel tölt el. Megtanítja nekünk az univerzális törvényeket, és emlékeztet a nyugtalanító nagyhatalomra, amelyet mindannyian magunkban hordozunk, mert saját valóságunknak mi is alkotói vagyunk. Éjszaka figyelmesen szövi hálóját, és reggelre a lába előtt hever munkájának gyümölcse. Így megtanít arra, hogyan szőjük ki magunkból álmainkat, ötleteinket és lelkünk elképzeléseit az éj leple alatt, ezáltal váltva őket valóra. Megtanít arra, hogyan alakítsuk ki saját valóságunkat ahelyett, hogy másoktól függő, végrehajtó segédek lennénk. Mik az elvárásaink az életünk végén, ha csak hagyjuk, hogy menjenek a dolgok a maguk útján: a szükség, a betegség, a szenvedés és a halál. Arra szólít fel bennünket, hogy szétnyirbálva az illúzió hálóját, tekintsük meg a valóságot. Arra buzdít, hogy szőjünk és meséljünk történeteket, hogy a kreatív képzelőerő és az emberekben lévő teremtő erő soha ne vesszen el.

Negatív oldal

Negatív oldalát tekintve a pók erőszakot, mágikus erőt, félreértést, bűnös érzéseket, rosszaságot, főnökösködést, hátráltatást, félelmet és ijedtséget jelent, tudattalan, folyékony hálót és kötöttségeket, amelyek megbénítják életenergiánkat és fogva tartanak bennünket; bódító erőket, amelyeket kényelemből nem rázunk le magunkról; ránk telepedő régi és idegen energiákat, mint például lelkeket, akik még a köztes világban függnek. A pók nem engedelmeskedik teremtőjének, hanem önhatalmúan cselekszik; mivel élete fonalát olyan hosszan görgeti, hogy egy szép hajadonból rút öregasszony válik. A felsőbbrendű anyát, a nagyanyát és a női ősöket testesíti meg.

Vissza a cikk elejére »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top